"Dit was geen lichtvaardig besluit"

Fonterra volgens voorzitter toegewijd aan de biologische markt

Fonterra-voorzitter Henry van der Heyden heeft de boeren aangegeven dat de organisatie nog steeds achter de biologische markt staat. Dit ondanks de aankondiging dat Fonterra haar bio-melkproductie zal gaan halveren, als gevolg van de slinkende markt.

In een e-mail naar 10.500 aandeelhouders (voornamelijk boeren) gaf Van der Heyden aan dat Fonterra genoodzaakt is tot herstructurering, aangezien de zaak momenteel verliezen leidt. "We moeten de zaak weer op de rit krijgen."

De herstructurering bestaat uit vier onderdelen: prioriteitsbepaling in het biologisch assortiment, concentratie van de productie in Hautapu, focus leggen op markten met sterkere rendementen en het leveranciersbestand concentreren.

"Dit betekent dat er minder boeren nodig zijn voor het bio-programma", zegt hij. "We begrijpen wat dit voor de boeren zal betekenen, daarom zullen we waar nodig met ze samenwerken om de overgang te maken. Dit besluit is niet lichtvaardig gemaakt. We moeten doen wat goed is voor het hele bedrijf."Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.