VS: Werkritme vader en dochter Breen helemaal anders dankzij melkrobots

De Amerikaanse Jennifer Breen neemt het biologisch melkveebedrijf langzamerhand van haar vader over. Er zijn de afgelopen periode al de nodige veranderingen doorgevoerd in de bedrijfsvoering. Zo was de bio-melkveehouder in Orwell deze winter het derde bedrijf in Vermont dat melkrobots geïnstalleerd heeft. Volgens Bob Parcons, een agrarisch econoom van de University of Vermont, zal het niet lang duren voordat meer bedrijven hiervoor gaan kiezen.

Jennifer geeft aan dat het in eerste instantie een forse investering is, maar dat het nu al een groot verschil maakt op de boerderij. "Het verandert alles. Ons leven is nu een stuk minder stressvol, aangezien het niet meer helemaal draait om het melken."Het tweetal kan het bedrijf nu zelf runnen, en krijgt af en toe hulp van dagloners, tijdens drukke tijden zoals het oogstseizoen. Ze hoeven de koeien niet meer zelf twee keer per dag naar de melkstal te dirigeren. De melkmachines nemen dit van hen over, 24 uur per dag, zeven dagen in de week. "De koeien worden nu per dag gemiddeld zo'n 2,5 tot 2,7 keer gemolken", zegt Breen. Het zorgt volgens haar niet alleen voor betere productie-aantallen, maar het is ook gezonder voor de koeien om hun eigen schema te bepalen.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.