Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kleinschalige voedselprojecten krijgen steun

Subsidie voor online spel Centrum Biologische Landbouw

Negen kleinschalige voedselinitiatieven krijgen ieder een subsidie van maximaal 75.000 euro van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I). In totaal keert het ministerie 561.000 euro uit.

Steeds meer Nederlanders ontplooien zelf initiatieven gericht op duurzaam voedsel. De overheid stimuleert dat. Kleinschalige voedselinitiatieven kunnen ertoe bijdragen dat mensen meer in verbinding komen met hun voedsel. Dit jaar loopt een pilot met een subsidieregeling voor kleinschalige voedselinitiatieven. In juli van dit jaar konden initiatiefnemers een subsidie aanvragen voor kortlopende projecten van maximaal een jaar. De subsidie wordt alleen verstrekt aan niet-commerciële organisaties; de projecten moeten een publieksgericht of openbaar karakter hebben.

Negen initiatieven krijgen subsidie. Vijf van deze projecten zijn gericht op educatie over duurzaam voedsel, drie projecten zijn gericht op het stimuleren van samenwerking en uitwisseling van informatie tussen organisaties en één project is gericht op voorlichting om de kennis over duurzaam voedsel te vergroten. De volgende initiatieven ontvangen subsidie.

Onder meer Villa Eeckhoorn, a serious game! krijgt subsidie. Dit is een project van Stichting centrum biologische landbouw. Het betreft de pilotontwikkeling voor Villa Eeckhoorn.nl, een groen en gratis toegankelijk educatief online spel voor scholieren van tien tot en met twaalf jaar over omgang met voedsel en het voorkomen van verspilling.


Publicatiedatum: