Nu ook ondermode voor vrouwen en kinderen van Saint Basics

Het duurzame ondermodelabel Saint Basics breidt uit met producten voor vrouwen en kinderen. Deze zijn net als producten uit de mannencollectie op een duurzame manier geproduceerd en gemaakt van biologisch katoen.

De vrouwencollectie bestaat uit t-shirts met verschillende halslijnen en korte of lange mouwen, hempjes, boxershorts en hipsters, verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit. Verkoopprijzen van een 2-pack variëren tussen 20 en 40 euro. Voor kinderen van 12 tot 24 maanden is een boxershort en t-shirt als set verkrijgbaar voor 20 euro.

Momenteel wordt Saint Basics alleen via de eigen webwinkel verkocht. Annabel Cnossen van het label vertelt echter dat zij door vraag uit het retailkanaal binnenkort ook met winkelverkooppunten starten. Met welke namen er om de tafel is gezeten, wil Cnossen niet bekend maken.Saint Basics werd in 2009 opgericht om mannen te voorzien van 'cleaner underwear'. "Van buiten gaaf en van binnen schoon, dus stijlvolle basics die vrij zijn van kinderarbeid, oneerlijke handel en pesticiden", omschrijft oprichter Eugène Randag het label. Saint Basics werkt dan ook met een gedragscode die onder meer ingaat op een aantal ethische aspecten rondom bedrijfsvoering en zaken als kinderarbeid en gedwongen arbeid verbiedt. Ook wordt 1 procent van de inkomsten aan ontwikkelingsprojecten gegeven.

Klik hier
voor de website.

Bron: Fashion United

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.