Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bovenwerk van bio-katoen

Sportschoenen van Veja zo eerlijk mogelijk

In het Braziliaans betekent Veja letterlijk 'kijk'. Kijk om je heen, word je bewust van de dingen die rond je gebeuren. Dat is de filosofie van het merk.

De onderneming Veja werd in augustus 2004 opgericht en baseert zich op drie sterke principes: gebruikmaken van grondstoffen afkomstig uit de eerlijke handel, voorkeur geven aan milieuvriendelijk materiaal en producten vervaardigen in menswaardige omstandigheden.

Dat heeft als resultaat dat de modieuze sportschoenen gemaakt worden van natuurlijk rubber recht uit de Chico Mendesreserve in het Amazonegebied. Het bovenwerk is van biologisch katoen dat wordt gecultiveerd door 2 kleine Braziliaanse producenten. Het leer is ecologisch gelooid, dat wil zeggen dat in plaats van chroom alleen natuurlijke materialen zijn gebruikt om het leer te looien. Veja's zijn dus gemaakt in respectvolle omstandigheden, zowel voor de mens als de natuur.

Kijk hier voor meer informatie.

Bron: Vivat.be


Publicatiedatum: