Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

C&A neemt afstand van ECCJ-rapport 'Rights for Whom?'

C&A neemt geen genoegen met slechte arbeidsomstandigheden. Het is dan ook onjuist dat deze suggestie wordt gewekt in het vandaag verschenen rapport 'Rights for Whom?' van de European Coalition for Corporate Justice (ECCJ). C&A is niet direct betrokken bij de slechte arbeidsomstandigheden van producenten als KPR Mill Ltd. en Quantum Knits, waar in augustus 2010 onderzoek werd gedaan. C&A neemt derhalve afstand van dit ECCJ-rapport.

Al vele jaren is C&A actief in het bestrijden en verbeteren van slechte arbeidsomstandigheden in productielanden. Er wordt hierbij gewerkt met een internationale gedragscode waaraan alle leveranciers in de productie- en distributieketen gehouden zijn. Het werken binnen deze gedragscode wordt intensief gecontroleerd door de organisatie SOCAM. Deze organisatie voert sinds 1996 jaarlijks honderden controles uit. Zo ook bij KPR Mill Ltd. in 2007, waarmee sinds januari van dat jaar een relatie bestond.

Daar werd toen vastgesteld dat de arbeidsomstandigheden voor de werknemers van KPR Mill niet overeenkwamen met de gedragsregels van C&A. Na herhaaldelijk overleg bleek het management van KPR Mill Ltd. niet bereid deze te verbeteren. Dit was voor C&A in augustus 2007 reden de relatie met KPR Mill Ltd. definitief te verbreken.

Het plaatsen van een opdracht voor de vervaardiging van 58.000 truien bij Quantum Knits in 2010 heeft nooit plaatsgevonden toen duidelijk werd dat de betrokken organisatie een dochteronderneming was van eerder genoemde KPR Mill Ltd.

Het is voor C&A daarom niet te begrijpen dat de ECCJ volhardt in de suggestie van C&A’s huidige betrokkenheid.

Publicatiedatum: