Kledinglijn Loomstate al jarenlang gewijd aan ethische kleding

Het Amerikaanse kledingbedrijf Loomstate biedt al jaren ethische, duurzame en biologische kleding aan. Hierbij hanteert Loomstate zijn eigen strikte normen. De kledingstukken zijn gemaakt volgens de meest moderne constructies, men streeft naar de hoogste kwaliteit en heeft veel aandacht voor detail.Het biologische materiaal is afkomstig uit verschillende regio's van de wereld, waaronder Turkije, Peru, Afrika, India en de VS. "Loomstate draait op duurzame landbouw en vruchtbaarheid van de bodem", vertelt de oprichter van het bedrijf, Scott Mackinlay Hahn. "We zagen zoveel foute dingen gebeuren in de kledingindustrie, dat we hier een gigantische kans in zagen."

Loomstate houdt het volledige proces in eigen hand. Alle fasen van het productieproces worden in de gaten gehouden. "We kennen de eigenaren van de fabrieken, weten exact waar onze vezels vandaan komen en brengen dit ook naar buiten." Op de website van Loomstate staat vermeld dat de fabrieken gebruik moeten maken van de hoogste milieu- en arbeidsnormen.Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.