Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Collectief van meer dan 30 merken getoond

Veel belangstelling voor fashion event 'eco-wonders'

Een teveel aan aanmeldingen van ontwerpers en 800 verkochte kaarten. Strawberry Earth trok veel belangstelling. Op zondag 17 oktober in TrouwAmsterdam presenteerde Strawberry Earth Wonderland het fair fashion event 'eco-wonders'. Met collecties van meer dan dertig merken en shops. Een variatie van mode, design en beauty. Geen geitenwollen sokken, maar eerlijke mode op niveau.

Er presenteerden gevestigde namen zoals Intoxica van Kentroy Yearwood, bekend om zijn innovatief materiaalgebruik en Rianne de Witte. Als internationaal bekend ontwerpster ontwikkelt De Witte sinds 1995 fair fashion collecties voor midden-hoogsegment en is sinds 2005 aangesloten bij Made-By. De Witte heeft diverse verkooppunten in Zwitserland, Frankrijk en Engeland en hoopt met Strawberry Earth meer naamsbekendheid te krijgen onder de jongeren in Nederland. Maar belangrijker, volgens de Witte: "Duurzaamheid moet vanzelfsprekend worden en is het ons doel om niet alleen in duurzame winkels, zoals Queens in Alkmaar en Nukuhiva in Amsterdam te verkopen, maar juist in gewone boetieks."Een label met een hoge potentie is Studio Jux. Het Nederlandse merk is commercieel en modisch. Opvallend jonge labels waren Satara en Halona. Satara is opgericht door Monique van Erven en zette een eigen fabriek op in India in samenwerking met de Mann Deshi microcredit bank, het Amsterdam Fashion Institute en de VU universiteit. Van Erven won twee Millennium Awards in 2009. Het stijlvolle Halona.nl is in 2009 opgericht door Dorine Westraen en Babette Leertouwer en het vormgeversduo heeft een bijzonder po√ętische stijl en maakt accessoires, shoppers en shirts met restmaterialen van Humanoid en Joline Jolink.

Binnen het aanbod van de verschillende biologische en fair trade merken was af te lezen dat deze merken en shops met overgave, passie en toewijding aan het werk zijn. Ieder met een eigen stijl, gericht op een betere wereld voor mens en milieu.

Bron: FashionUnited
Publicatiedatum: