Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Binnen no-time 31.000 handtekeningen

Zwitserse consumenten willen eerlijke kleren

Ongeveer 30.000 Zwitsers protesteren tegen de armoedige lonen van naaisters. Veel Zwitserse consumenten willen geen kleding dragen die geproduceerd zijn tegen een uiterst laag loon. Binnen negen weken zijn 31.000 protest-handtekeningen verzameld door 'Erklärung von Bern'. Negenendertig bedrijven worden verdacht van handel in kleding dat geproduceerd is onder slechte omstandigheden.

In een verklaring schrijft de organisatie dat veel bedrijven zich weliswaar aan de minimumloonkosten houden, maar dat dit de productie nog niet menswaardig maakt. Nog duurdere producten betekent niet automatisch dat ook de lonen beter worden. Met de campagne www.10rappen.ch hoopt de organisatie aandacht te vestigen op de situatie.De actie maakt onderdeel uit van de Clean Clothes Campaign (CCC), die werkt aan verbetering van de arbeidsomstandigheden in de wereldwijde kledingindustrie. Zij stelt nationale campagnes op in 14 Europese landen.