C&A verkoopt meeste biokleding

De modeketen C&A is volgens een studie van de Amerikaanse organisatie 'Organic Exchange' wereldwijd de grootste afnemer van biologisch geteelde katoen. C&A nam vorig jaar 18 miljoen kledingstukken gemaakt van biologisch katoen af, meer dan enige andere kledingretailer. Dit jaar wil C&A tot 23 miljoen items gemaakt van honderd procent gecertificeerd biologisch katoen verkopen. Dit zou een aandeel zijn van tien procent van de totale katoenlevering.

C&A biedt al sinds 2007 producten aan die gemaakt zijn van biologisch katoen, op alle afdelingen en in alle productgroepen. Mode gemaakt van biologisch katoen moet voor een zo breed mogelijk publiek beschikbaar worden, verklaarde het bedrijf. Het 'fashion statement' is hierbij wel belangrijk, volgens bestuurslid Andreas Seitz, "Alleen modieuze producten worden aan onze klanten verkocht."


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.