Eigenaresse van People Tree brengt bezoek aan kledingfabrieken Bangladesh

Biologische kledingproducent Emma Watson heeft de afgelopen maand een bezoek gebracht aan de kledingfabrieken in Bangladesh. Ze wilde eens zien hoeveel mensen bezig zijn met de productie van haar kledinglijn People Tree. Aan het bezoek is meer dan een jaar voorbereiding voorafgegaan. Haar schema was erg vol en daarom was het lastig om er tijd voor te vinden. Uiteindelijk is ze op 6 juni naar Bangladesh gevlogen.

In het dorpje Khanapara hebben werknemers haar de kneepjes van het vak laten zien en heeft Watson zelf een poging gedaan om kleding met de hand te naaien. Ze leerde over de kleuren van de draden en het op de juiste manier knippen van de stof. Daarna heeft ze een bezoek gebracht aan de Soyaloj-gemeenschap. Het daarop volgende boottochtje over de Padma-rivier was ook een succes. "Daar heb ik onder meer dolfijnen gezien!", aldus Watson.

Op 8 juli heeft Watson nog wat foto's gemaakt, terwijl ze kleding droeg die in Soyaloj gemaakt waren. De volgende dag verliet Watson Dhaka. "Ik wil hier zeker nog een keer terugkomen". Dit zegt iedereen, maar Watson heeft een goede reden. "Toen ik cadeautjes uitdeelde aan de kinderen van de school, lukt het velen niet om dank u wel te zeggen. Toch zal ik die glimlachjes nooit vergeten, en daarom zou ik graag nog een keer terugkomen om dit nog eens te zien", besluit Watson.

16-08-10Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.