Ikea zet in op duurzaam textiel

Ikea zet in op duurzaamheid in de thuis-textielcollectie. Dit doen zij samen met andere bedrijven die deelnemen aan het 'World Wildlife Federation's Cotton Initiative'. WWF werkt samen met telers, regeringen, consumenten en investeeerders in deafzetketen om het gebruik van water en chemicali├źn in de katoenproductie te verminderen.
 
Lisa Davis, die verantwoordelijk is voor duurzaamheid voor Ikea VS, zegt dat het programma het belang van biologisch katoen erkent, maar dat de meeste katoenen producten gemaakt zijn van niet-biologische katoen. De bedrijven kijken nu naar een meer duurzamere productie. Het eerste product dat met behulp van het WWF-programma geproduceerd wordt zal de Dvala-lijn van lakens worden. Het doel is om uiteindelijk in een breder scala aan producten 'Cotton Initative'-katoen te gaan gebruiken.

Ikea werkt ook met Lyocell om het totale katoengehalte in goederen te verminderen. Het gaat hierbij onder meer om dekbedden, kussens en hoezen. Ikea ziet dat ook de klanten steeds meer interesse hebben in verantwoord textiel.

19-07-10

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.