Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe miso noodles soup met wakame

Na het succes van de Seamore I Sea Pasta zeespaghetti, I Sea Bacon dulse, I Sea Wraps en I Sea Chips, introduceert de Smaakspecialist nu onder dit merk biologische miso noodles soup met wakame zeewier in de smaken original en spicy. Met deze introductie krijgt Seamore steeds meer gestalte als merk voor zeewier producten, en wordt er tevens ingespeeld op de sterk groeiende populariteit van de Aziatische keuken. De miso noodles soup is verkrijgbaar via Your Well, the Seaweed company, Holland Pharma en Unipharma.

Wat is miso?
Miso is een Japanse smaakmaker gemaakt van sojabonen, zout en koji. Koji is een fermentatiestarter, vaak gemaakt van rijst, gerst of sojabonen zelf. Het mengsel wordt vervolgens enkele maanden, soms zelfs jarenlang, gefermenteerd, afhankelijk van de gewenste intensiteit van de smaak. Grappig genoeg heeft dit hele proces zijn oorsprong niet in Japan, maar eigenlijk in China, waar ze een manier zochten om sojabonen langer te bewaren. En zo ontdekten ze al snel dat fermentatie niet alleen hielp om de bonen te conserveren, maar ze ook nog eens lekkerder maakte.

Hoe smaakt miso?
Miso is echt een smaakbom! Het heeft een krachtige smaak en een intense geur. Het is de Japanse versie van een bouillonblokje. Het kost dan ook echt wel wat moeite om die diepe, complexe smaak te ontwikkelen; goede ingrediƫnten, een speciaal fermentatieproces en flink wat geduld is essentieel. Wat miso echt bijzonder maakt, is dat het niet alleen zoutig en aards is, maar ook die bijzondere 'vijfde smaak', genaamd umami, bevat. Umami is moeilijk te beschrijven, maar het is een diepe, hartige smaak met een zoute ondertoon (en dat zonder vlees te gebruiken!). Umami staat erom bekend dat het een verzadigd en tevreden gevoel in de mond geeft. Dit gevoel is te danken aan de aminozuren die tijdens het fermentatieproces worden geproduceerd. Naast dit gevoel ontstaat er ook 'kokumi' wanneer je miso gebruikt in je gerechten. Kokumi is een smaaksensatie die we 'smaakvolheid' noemen. Het zorgt ervoor dat andere smaken langer in de mond blijven hangen.

Het gaat om een snelle en eenvoudige maaltijd, waarvoor je slechts een scheutje kokend water nodig hebt.

Voor meer informatie:
Your Well, the Seaweed Company
Marconiweg 55
3225 LV Hellevoetsluis
0181 375108
[email protected]
www.yourwell.nl

Publicatiedatum: