Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Veel belangstelling voor open dag Meesters van De Halm

"Voor het muesli mengen stond de hele dag door een rij"

Tholen - Naar schatting 1500 mensen hebben op 26 mei een bezoek gebracht aan Meesters van De Halm. De biologische graanpletterij opende de deuren tijdens een gezamenlijke open dag op bedrijventerrein Het Resel in Heeswijk-Dinther. In al hun enthousiasme stonden de eerste bezoekers een half uur voor aanvang van de open dag al op de stoep. Die kregen een heuse privétour.

"We kijken terug op een ontzettend leuke dag. Het ging om een gezamenlijke open dag met in totaal 33 bedrijven. Zeker tijdens dit soort dagen merken we dat De Halm een goede naam heeft in de omgeving. We hebben heel veel positieve reacties gekregen", vertelt algemeen directeur Rob van den Berg.

Rondleiding door René van der Locht

Van pletten van de granen tot mengen, bakken en verpakken, dat gebeurt bij Meesters van De Halm allemaal op één locatie. "Er is bij ons altijd veel te zien en voor ons is het erg leuk om te laten zien hoe het proces werkt." Men kon niet alleen een kijkje nemen in de productieruimte, maar ook zelf aan de slag gaan. "Voor het muesli mengen stond de hele dag door een rij. Veel kinderen hebben hun kans gegrepen en zelf een muesli of granola samengesteld. We hebben ook koekjes gebakken, wat de ruimte vulde met een heerlijke geur."

Rechts: je eigen muesli- of granolamix afvullen

De hoofdmoot van de bezoekers kwam uit de omgeving, een kilometer of 30 om het bedrijf heen. "Ook waren er onder meer wat mensen uit Ede en Zwolle bij. Er zaten opvallend veel jonge gezinnen tussen en de nodige twintigers. Een dag als dit is ook voor ons personeel de ideale gelegenheid om de werkplek te laten zien aan familieleden en vrienden. Daar werd dan ook volop gebruik van gemaakt. We hebben ook diverse winkeliers gesproken en boeren uit de omgeving. En mooi is ook dat verschillende mensen die tegen de pensioenleeftijd vroegen of ze bij ons als vrijwilliger aan de slag kunnen."

Al met al kijkt Rob dus met een goed gevoel terug op de open dag. "Het is natuurlijk veel werk, maar het enthousiasme van de bezoekers maakt het allemaal meer dan waard."

Voor meer informatie:
Rob van den Berg
De Halm B.V.
De Morgenstond 11b
5473 HE Heeswijk-Dinther
0413 293090
[email protected]
www.meestersvandehalm.nl