Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Onderzoek naar E. coli in verband met biologische walnoten nog gaande

De FDA en CDC werken nog steeds samen met staats- en lokale partners om ziektegevallen te onderzoeken in een uitbraak in meerdere Amerikaanse staten van E. coli O157:H7-infecties die worden geassocieerd met biologische walnoten van Gibson Farms, Inc. uit Hollister, Californië. Deze walnoten werden gedistribueerd naar verschillende natuurvoedingswinkels en coöperatieve winkels.

Ambtenaren van de staat en lokale volksgezondheidsinstanties hebben mensen geïnterviewd over het voedsel dat ze aten in de week voordat ze ziek werden. Van de 10 ondervraagden meldden alle 10 (100%) walnoten te hebben gegeten, en bijna iedereen meldde biologische walnoten te hebben gekocht in bulkcontainers in natuurvoedingswinkels.

Het traceeronderzoek van de FDA identificeerde Gibson Farms, Inc. als de gemeenschappelijke leverancier van walnoten in deze uitbraak. Op 27 april 2024 startte Gibson Farms, Inc. een vrijwillige terugroepactie en nam contact op met haar klanten.

Samenvatting van het uitbraakonderzoek
Gibson Farms, Inc. biologische walnoothelften en -stukjes

  • Verkocht in bulkbakken
  • Vervaldata tussen 21 mei 2025 en 7 juni 2025
  • Gedistribueerd aan natuurvoedingswinkels en coöperaties in de Amerikaanse staten AK, AR, AZ, CA, CO, HI, ID, KS, LA, MT, NE, NM, NV, OR, SD, TX, UT, WA en WY.
  • Partijcodes 3325-043 en 3341-501
  • Bijna alle zieke mensen kochten biologische walnoten uit grote bakken in voedselcoöperaties of natuurvoedingswinkels in Californië en Washington.

Voor meer informatie: cdc.gov

Publicatiedatum: