Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-melkveehouder Marjan Bierema in gesprek met Koning en Koningin

Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima brachten dinsdag 14 mei een streekbezoek aan het Hogeland in de provincie Groningen. Het Koninklijk Paar bezocht de gemeenten Het Hogeland en Eemsdelta. Het Hogeland is een streek in het noorden van Groningen, grenzend aan de Waddenzee. De streek dankt zijn naam aan de hoge ligging van het land, ontstaan door de aanslibbing vanuit zee. Het uitgestrekte, agrarische landschap kenmerkt zich door kwelders met een grote diversiteit aan flora en fauna en wierden die zijn opgericht om de bebouwing en het vee te beschermen bij hoogwater. Het Koninklijk Paar legt dit bezoek af om met inwoners van de dorpen Winsum, Zoutkamp, Noordpolderzijl, Stedum en Bedum in gesprek te gaan over het cultuur- en natuurhistorisch erfgoed, de kansen en uitdagingen in de agrarische sector en de visserij en de sociale cohesie en leefbaarheid in de streek.

Stedum: agrarische sector
In Stedum gingen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima langs op een boerenmelkveebedrijf. Na een korte rondgang langs de koeien, met een toelichting op de werkzaamheden en innovaties in het bedrijf, vond er een gesprek plaats met een aantal boeren uit de gemeenten Eemsdelta en Het Hogeland over de huidige situatie en de toekomst van de landbouw in de regio. Thema's als agrarisch ondernemerschap, innovatie, milieu, stikstof en de omschakeling naar meer biologische vormen van landbouw kwamen daarbij aan bod.

Marjan zit naast de Koning. Beeld: ©RVD

Bij dit gesprek schoof onder meer biologische melkveehouder Marjan Bierema aan. "Gisteren even geen overall, met goede reden", plaatste ze met een knipoog op social media. Ze had zelfs de eer om tijdens het gesprek naast de Koning plaats te nemen. Marjan heeft recent het biologische melkveebedrijf van haar ouders in Rottum overgenomen.

Publicatiedatum: