Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Keukenhof verwelkomt 1,4 miljoen bezoekers in 2024

Keukenhof sluit het jubileumseizoen 2024 succesvol af. Ruim 1,4 miljoen mensen bezochten het park tussen 21 maart en 12 mei 2024.

Prinses Margriet opende 19 maart de 75-jarige jubileumeditie van Bloemententoonstelling Keukenhof. Met inzet van generaties bevlogen mensen is Keukenhof in 75 jaar uitgegroeid tot een internationaal fenomeen. Met de festiviteiten in dit jubileumjaar wil Keukenhof dankbaarheid en trots uitstralen. Post NL bracht een internationale postzegel uit, in Keukenhof was een jubileumtentoonstelling te zien, RTL zond de documentaire Keukenhof 75 jaar uit en afgelopen week verzorgde het Metropole orkest met een muzikale reis door de tijd een openluchtconcert. De documentaire is terug te zien via Videoland en het Keukenhof Concert wordt op Tweede Pinksterdag 20 mei en zondag 16 juni op NPO 1 uitgezonden.

Een deel van de biologische bloemen

Bio-bollen
Dit jaar fleurden ook biologische bloembollen van Natural Bulbs het park op. "Bezoekers staan altijd vol bewondering te kijken", vertelde Robert Heemskerk van Natural Bulbs onlangs in Biojournaal. "Ze hebben toch een bepaald beeld dat de Keukenhof vooral heel strak is. Het natuurlijke gedeelte met wilde bloemen in een glooiend landschap zorgt dan toch voor verbaasde en enthousiaste reacties." Niet alleen van bezoekers krijgt Heemskerk positieve reacties, ook kwekers zijn enthousiast bij het zien van de wilde bloemenzee.

De meeste bezoekers kwamen uit Nederland (20%), gevolgd door Duitsland, Verenigde Staten, Groot-Brittanniƫ en Frankrijk. Bezoekers uit Aziƫ zijn terug, maar niet in de aantallen van voor de coronapandemie. In totaal verwelkomde het park bezoekers uit meer dan 100 verschillende landen.

Door het gebruik van tijdsloten heeft Keukenhof het gemiddeld aantal bezoekers per dag goed onder controle. De logistiek van en naar het park en de beleving in het bloemenpark zijn daardoor geoptimaliseerd. Keukenhof heeft hier blijvend aandacht voor.

Keukenhof was meerdere weekenden uitverkocht. Op het parkeerterrein van Keukenhof stonden dit seizoen veel campers geparkeerd.

Veel Keukenhofbezoekers hebben gebruik gemaakt van de directe Keukenhof Express vanaf Schiphol, Leiden, Amsterdam RAI of Haarlem. Ook reden er weer pendelbussen van touroperators vanuit Amsterdam naar Keukenhof

Keukenhof werkt jaarrond met 40 vaste medewerkers. In het seizoen schaalt de organisatie op naar 1000 medewerkers. "We hebben een feestelijk seizoen gevierd. De liefde voor bloemen blijft bij onze bezoeker duidelijk zichtbaar. Dit was mijn eerste seizoen en ik ben er trots op hoe alle collega's en overige betrokkenen zich met zoveel passie voor de bloemen en de gasten inzetten", zegt Sandra Bechtholt, algemeen directeur Keukenhof.

De combinatie van de vroege bloei in het park en de bloeiende bloembollenvelden in de Bollenstreek heeft er weer voor gezorgd dat veel mensen het park bezochten. Door de lage nachttemperatuur is het park lange tijd mooi op kleur gebleven. Als gevolg van de regen was de bloei in het park de laatste week minder. De laatbloeiende soorten stonden in bloei, andere bloemperken waren uitgebloeid en gekopt. Tot de laatste dag heeft het tuinteam het park optimaal weten te onderhouden en zijn op meerdere plekken tulpen en andere bloemen bijgeplant.

Keukenhof is in 2025 geopend van 20 maart tot en met 11 mei.

Bron: Keukenhof

Publicatiedatum: