Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische melk Jumbo vanaf nu weer in literpak zonder dop

Jumbo Supermarkten zet opnieuw stappen om minder verpakkingsmateriaal te gebruiken. Zo vinden klanten sinds de afgelopen week Jumbo biologische melk in literpak zonder dop. Hiermee wordt op jaarbasis ruim 9.000 kilogram plastic bespaard. En dat betekent 23.000 kilogram minder CO2-uitstoot. Naast een nieuwe melkverpakking voert Jumbo, samen met (lokale) ketenpartners, meerdere aanpassingen door bij haar huismerk voor een verdere reductie in verpakkingsmateriaal. Hierbij wordt ook naar kwaliteit en gebruik gekeken, zodat klanten gemak blijven ervaren. Deze initiatieven sluiten aan op de klimaatambities van Jumbo.

Afgelopen kwartaal heeft Jumbo verschillende belangrijke stappen gezet op het gebied van verpakkingsreductie. Zo heeft de supermarktketen de onderlegger voor verse pizza's verkleind. In de Jumbo Maaltijdsalade Gerookte Kip Guacamole wordt niet langer een cup, maar een sachet gebruikt. Ook is er in de verpakking van Jumbo Paaseitjes minder plastic en geen sluitclip meer gebruikt. Bovendien worden de losse rode paprika's en komkommers van Nederlandse bodem zonder plastic verpakking verkocht*. Nog voor de zomer wordt de bosui hieraan toegevoegd. Tot slot maakt Jumbo gebruik van 70% gerecycled en mono-materiaal in de hoezen van Jumbo Kies & Mix Bloemen. Met al deze stappen wordt er zo'n 58.000 kilogram verpakkingsmateriaal bespaard wat resulteert in 184.000 kilogram minder CO2-uitstoot.

* Met uitzondering van de biologische varianten vanwege de verplichting het biologische assortiment onderscheidend te presenteren.

Voor meer informatie: www.jumbo.com

Publicatiedatum: