Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De koeien dansen weer in de wei

Het voorjaar hangt in de lucht en dat betekent: tijd voor de jaarlijkse koeiendansen. Er zijn inmiddels al de nodige tevreden koeien in de wei te bewonderen en de komende dagen organiseren diverse andere bio-boerderijen hun koeiendans. Een overzicht...

Veld en Beek
Biologische boerderij Veld en Beek was er dit jaar vrij vroeg bij. Daar vond de koeiendans namelijk al op zaterdag 16 maart plaats. 'Zorg dat je op tijd op de boerderij bent, want al na een kwartier vinden de koeien het gras lekkerder dan het dansen', stond er in de aankondiging op Facebook.

Boer Bart Speelboerderij
Ook bij Boer Bart Speelboerderij hebben ze de koeiendans er al op zitten: in het weekend van 9 en 10 maart stond daar de koeiendans (dubbel) op het programma. Ook vormde dit de start van de nieuwe groentetuin. ' Niet alleen dansende koeien maar ook samen zaaien...' Ze kijken terug op een geslaagd weekend: "Wat was het fijn om dit samen met zoveel lieve kindjes, papa's, mama's, pake's & beppe's te beleven."

De Nieuwenburgt
Op zaterdag 30 maart zullen de koeien van Biologische Boerderijwinkel De Nieuwenburgt voor het eerst dit jaar de stal verruilen voor de groene weide. De langverwachte koeiendans staat gepland om 11:00 uur en belooft een vrolijke gebeurtenis te worden. Boer Hans Nieuwenburg, eigenaar van De Nieuwenburgt, deelt zijn enthousiasme: "Het is altijd een feestelijk moment wanneer onze jersey koeien voor het eerst weer naar buiten kunnen. Ze dartelen dan vrolijk rond en zijn duidelijk blij met de ruimte en de frisse lucht."

De Nieuwenburgt is een biologische boerderij die zich inzet voor duurzaamheid en dierenwelzijn. Iedereen is van harte uitgenodigd om getuige te zijn van deze bijzondere gebeurtenis. Het spektakel is gratis toegankelijk voor het publiek en begint om 11:00 uur op De Nieuwenburgt, Kappersweg 5 in Spankeren.

Het Rode Huis
Op bio-melkveebedrijf Het Rode Huis van Harold van Vilsteren in Berkum staat de traditionele koeiendans voor aanstaande maandag, tweede paasdag, op het programma. Harold vertelt in De Swollenaer dat er elk jaar met zorg een datum geprikt wordt. "We kijken hoe droog het land is en hoeveel gras er is. In deze tijd worden koeien een beetje ongeduldig. Ze weten dat ze binnenkort weer naar buiten gaan."

Biologisch Melkvee Enting
Biologisch Melkvee Enting VOF in Zuidveld meldde op Facebook dat de melkkoeien afgelopen zaterdag 23 maart voor het eerst naar buiten zouden gaan. Dit werd vanwege het slechte weer echter uitgesteld. Gisterenmiddag (woensdag 27 maart) was het dan toch zo ver en gingen de staldeuren open.

De Naoberhoeve
Aanstaande zaterdag 30 maart is het zo ver op De Naoberhoeve in Echten. 'Het voorjaar gaat weer van start en daar hoort natuurlijk onze jaarlijkse Koeiendans bij. Zaterdag 30 maart aanstaande zullen wij om 11.00 uur de deuren voor onze dames openen naar de groene weides toe! Wie komt er met ons mee dansen?!'