Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Piet van IJzendoorn wil Zonnehoeve overdragen

Ruim 40 jaar geleden werd in de kale Flevopolder het eerste graan gezaaid op het perceel waar Zonnehoeve ontstond. In de afgelopen decennia groeide de boerderij op die plek uit tot een multifunctioneel agrarisch bedrijf. Akkerbouw, veeteelt, stoeterij, manege, bakkerij, tuinbouw en ook de zorg voor en begeleiding van veelal jongeren hadden een plek op en rond het erf.

Vanwege complexe problematiek zijn inmiddels de zorgactiviteiten afgebouwd. De dagelijkse leiding van Zonnehoeve Zeewolde CV is vertrokken, de CV zal worden opgeheven.

Dit besluit tot beƫindiging van de zorgactiviteiten van Zonnehoeve Zeewolde CV heeft de gedachtevorming over de toekomst van Zonnehoeve als geheel in een stroomversnelling gebracht. De levensfase waarin de oprichter en eigenaar van Zonnehoeve BV zich bevindt, namelijk de 75 gepasseerd, speelt daarbij een grote rol. Na grondig beraad is het besluit genomen dat, na vele jaren pionieren in de polder, hij definitief afscheid gaat nemen van Zonnehoeve. Het voortbouwen op wat in 40 jaar tot stand is gebracht draagt hij daarbij graag over.

Voor de voortzetting van het biologisch dynamisch landbouwbedrijf, met daarnaast paardenhouderij, wordt gezocht naar een opvolger een boer, boerin of collectief, die met frisse blik en energie het multifunctioneel agrarisch bedrijf Zonnehoeve verder gaat uitbouwen. Een mooie kans voor wie wil werken, wonen en leven als boer in de polder op een groot kavel BD pachtgrond en natuurgebieden, met een multifunctioneel erf en gebouwen(o.a. schuren, manege, woonhuizen/appartementen), centraal in het land gelegen, en stedelijke voorzieningen op korte afstand.

Voor meer informatie:
Wim de Bekker
Leyten&Van der Linde
debekker@leyten-vdlinde.nl

piet@zonnehoeve.net

Publicatiedatum: