Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

FrieslandCampina-garantieprijs bio-boerderijmelk stijgt in april met 1,50 euro

In april daalt de FrieslandCampina-garantieprijs voor biologische boerderijmelk met 1,50 euro naar 56,50 euro per 100 kilogram ten opzichte van vorige maand. De verwachting is dat de referentieprijzen voor biologische boerderijmelk zullen dalen.

De gemiddelde garantieprijs voor biologische boerderijmelk in 2024 tot en met april bedraagt 56,38 euro per 100 kilogram melk.

De FrieslandCampina-garantieprijs voor boerderijmelk wordt uitbetaald in de melkcomponenten eiwit en vet in een vaste verhouding van 6:4. De garantieprijs wordt gepubliceerd per 100 kilogram melk, bij 3,58% eiwit en 4,45% vet, exclusief btw. De bedragen gelden bij een gemiddelde levering van 550.000 kilogram melk op jaarbasis.

Waarde melkcomponenten april
Deze maand is de eiwitwaarde 863,03 euro en de vetwaarde 575,36 euro per 100 kilogram biologische boerderijmelk.

De garantieprijs
De garantieprijs is de prijs die de onderneming gegarandeerd aan leden-melkveehouders betaalt voor de geleverde boerderijmelk. De garantieprijs komt overeen met de gemiddelde prijzen voor boerderijmelk van een aantal zuivelbedrijven in Noordwest-Europa, inclusief nabetaling, reservering op naam, seizoenstoeslagen, hoeveelheidstoeslagen, maximale kwaliteitstoeslagen en coöperatieve toeslagen en inhoudingen.

Op basis van de maandelijkse garantieprijs ontvangt een lid-melkveehouder melkgeld. Het melkgeld is gebaseerd op de hoeveelheid en het eiwit- en vetgehalte van de door de melkveehouder geleverde melk. Het verschil tussen garantieprijs en melkgeld ontstaat door verrekening van vaste kosten, en eventuele toeslagen of inhoudingen. In 2024 bedragen de vaste kosten van biologische en biodynamische bedrijven 0,32 euro per 100 kilogram geleverde boerderijmelk.

Voor meer informatie: www.frieslandcampina.com

Publicatiedatum: