Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Drie medailles voor Weerribben Zuivel

De biologische Volle Kwark, Volle yoghurt en Yoghurt Griekse Stijl van Weerribben Zuivel zijn weer in de prijzen gevallen tijdens de jaarlijkse Cum Laude Awards voor Zuivel en Zachte Kaas.

De biologische Volle Kwark van Weerribben Zuivel kreeg het cijfer 9,5 en won daarmee een gouden medaille. De Volle yoghurt behaalde een zilveren medaille met het rapportcijfer 8,9 en Yoghurt Griekse Stijl van Weerribben Zuivel behaalde brons met een 8.

Boerderijzuivel
Wat ongeveer 30 jaar geleden begon als een verkiezing voor de beste Goudse Boerenkaas, is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks evenement waaraan boerderijen en ambachtelijke zuivelaars met alle mogelijke soorten zuivel en kaas mogen deelnemen.

Producten die meestrijden in de verkiezing voor beste boerderijzuivel, zijn gemaakt door de boer of boerin zelf, met de melk van eigen koeien, geiten of schapen. Van de 20.000 boeren in Nederland met melkvee, verwerken bijna 400 boeren hun eigen melk tot kaas of zuivelproducten. De overige boeren leveren hun melk aan een fabriek.

Wim Meure-Buren bestuursvoorzitter van de Bond van BoerderijzuivelĀ­bereiders: "Wij hebben dit jaar maar liefst 14 procent meer inzendingen gekregen van zuivelverwerkers dan vorig jaar, waarin de grootste groei zit in de dagverse zuivel. Het recordaantal van maar liefst 236 dagverse zuivel producten hebben onze keurmeesters langs zien komen."

Volle Kwark
De biologische volle kwark van Weerribben Zuivel heeft een stevige consistentie, is eiwitrijk en heeft voor volle kwark een volle en mildzure smaak.

Klaas de Lange, eigenaar van Weerribben Zuivel: "Bij Weerribben Zuivel wordt de kwark nog geproduceerd door het product te laten uithangen/uitlekken. Vroeger gebeurde dat in doeken. Dat kan tegenwoordig niet meer met alle hygiƫnische eisen. Het proces van het uitlekken van het product doen wij nog steeds, maar dan op een moderne manier. Hiermee zijn we uniek in Nederland en wellicht in de wereld. We hebben hiervoor een gesloten systeem in een tank ontwikkeld, waarbij we de kwark in de tank laten uitlekken, waardoor het product indikt, en daarna wordt de wei afgevoerd.

Het totale proces van kwarkbereiding duurt ongeveer 24 uur. Bij kwark die in de supermarkt wordt verkocht worden tijdens de bereiding vaak eiwitrijke poeders toegevoegd, en wordt de wei niet afgevoerd, maar blijft de wei in het product of het product wordt door middel van een kwarkcentrifuge geproduceerd. Dit product vullen we af in bekers van 500 gram en in emmertjes van 800 gram."

Volle Yoghurt
De volle yoghurt van Weerribben Zuivel krijgt veel tijd om te rijpen en smaak te ontwikkelen, maar liefst tussen de 12 en 18 uur. Veel fabrieken houden maar een verzuringstijd van 4 tot 8 uur aan. Voor deze yoghurt gebruikt Weerribben Zuivel 5 verschillende bacteriestammen. Daardoor wordt deze yoghurt mild en vol van smaak, en bevat bovendien overwegend rechtsdraaiend melkzuur (wat van nature in de darmen aanwezig is). Doordat de yoghurt na het aanzuren niet meer wordt verhit bevat het product gezonde levende culturen. De yoghurt wordt daarna warm afgevuld in de verpakking, waardoor Weerribben Zuivel geen melkpoeder aan de yoghurt hoeft toe te voegen om een mooie dikke yoghurt te krijgen. Vervolgens wordt de yoghurt in de koelcel in het pak en glazen fles teruggekoeld.

Yoghurt Griekse Stijl
Een dikke, romige en erg smakelijke yoghurt Griekse stijl. Een mix van volle melk en slagroom wordt aangezuurd en direct daarna afgevuld in de beker en emmer. Het product gaat vervolgens naar een warme kamer waar de yoghurt rijpt in de beker, waardoor de yoghurt mooi dik wordt en een stevige structuur krijgt.

Voor meer informatie:
Weerribben Zuivel
Veldhuisweg 9
8362 VB Nederland
0527 292529
contact@weerribbenzuivel.nl
www.weerribbenzuivel.nl

Publicatiedatum: