Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Chocoladebiscuitjes, uitbreiding chocoladerepen in snackformaat en twee nieuwe Demeter-repen

Vivani presenteert zes nieuwe chocoladeproducten

Het winnen van de Duitse duurzaamheidsprijs 2024 lijkt Vivani een nieuwe impuls te hebben gegeven. Het in Bochum gevestigde bedrijf EcoFinia GmbH, dat eigenaar is van het Vivani merk, lanceerde voor het eerst in haar geschiedenis zes nieuwe producten in één keer. Dit jaar ligt de focus op innovatieve snacks en nieuwe biodynamische 'Demeter' producten. De nieuwe producten werden gepresenteerd op de ISM in Keulen en Biofach in Neurenberg.

Een nieuwe impuls in een nieuwe categorie: Chocolade Wafer Rolls
Met de nieuwe Wafer Rolls doet Vivani voor het eerst zijn intrede in het koekjesassortiment. De chocoladebiscuitjes zijn verkrijgbaar in de versies 'pure chocolade' en 'melkchocolade' en zijn bedekt met een dikke laag biologische Vivani-chocolade (52% chocolade). Dit is een gloednieuwe productcategorie voor Vivani.

EcoFinia Managing Director Gerrit Wiezoreck hoopt dat de lancering 'een nieuwe impuls' zal geven aan het merk. De productcategorie heeft de afgelopen jaren positieve tekenen van groei laten zien in Duitsland. Volgens een Statista-enquête uit januari 2024 bedroeg de consumptie van koekjes en crackers per hoofd van de bevolking in Duitsland 3,96 kilogram in 2018. Dit zal naar verwachting stijgen tot 4,81 kilogram per persoon in 2028.

  • 'Dark Chocolate Wafer Rolls' (veganistisch) 125 gram per zak | adviesprijs: 3,69 euro
  • 'Milk Chocolate Wafer Rolls' 125 gram per zak | adviesprijs: 3,69 euro

Een frisse wind voor chocoladerepen in snackformaat
Chocoladerepen in snackformaat zijn al jarenlang een belangrijk onderdeel van het Vivani-assortiment en vormen na de grote chocoladerepen de belangrijkste productcategorie. De impact van de inflatie op het consumentengedrag heeft ertoe geleid dat kleinere en en lager geprijsde snacks steeds populairder zijn geworden. Als antwoord op deze trend versterkt Vivani zijn productaanbod in deze categorie met twee nieuwe soorten chocoladesnackrepen. De 'Crème Brûlée', met een delicate romige vulling met krokante stukjes karamel in melkchocolade, transformeert het klassieke Franse dessert in een chocoladereep in snackformaat. En de 'Wafer Praliné' is volgens de producent perfect voor fans van nougat, met romige hazelnoot-nougat en krokante stukjes koek, omhuld met melkchocolade. De minder populaire repen 'Almond Orange' en 'Dark & Creamy' zijn uit het assortiment gehaald.

  • 'Crème Brûlée' 40 gram | adviesprijs: 1,09 euro
  • 'Wafer Praliné' 40 gram | adviesprijs: 1,09 euro

Het Demeter-assortiment blijft groeien
'Topgenot ontmoet topmilieunormen': Vivani combineert deze twee elementen sinds de lancering van het de eerste Demeter-producten in de herfst van 2023. Het assortiment Demeter-producten wordt nu uitgebreid met een drinkchocolade en een hoogwaardig cacaopoeder. Vivani hoopt dat deze nieuwe productcategorieën een nieuwe impuls zullen geven aan de verkoop van Demeter-producten.

De cacao die gebruikt wordt in alle Demeter-producten van Vivani is afkomstig van drie speciale cacaofinca's in de Dominicaanse Republiek. EcoFinia Managing Director Gerrit Wiezoreck en zijn team hebben samengewerkt met een lokale cacaopartner om de landbouwmethoden op deze cacaofinca's aan te passen zodat ze voldoen aan de hoge Demeter-normen. Dit proces heeft enkele jaren geduurd en werpt nu eindelijk zijn vruchten af.

  • Demeter 'Superior Drinking Chocolate with 50% cocao' | vegan | 300 gram | adviesprijs: 5,49 euro
  • Demeter drinkchocolade van hoge kwaliteit met 50% cacao. Gezoet met Demeter-gecertificeerde Duitse bietsuiker.

Demeter 'Superior Cocoa Powder' veganistisch | 100 gram | adviesprijs 2,49 euro
Het fijnste Demeter cacaopoeder, vetarm, onbewerkt en ongealkaliseerd. Geschikt voor meerdere toepassingen, waaronder bakken, desserts en als drank.

De complete Vivani-Demeterlijn.

Voor meer informatie:
EcoFinia GmbH
Diebrocker Str. 17
D-32051 Herford
+49 (0)234 54449360
info@ecofinia.de
www.vivani.de

Publicatiedatum: