Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zuivelrijck eerste met biologische koffiemelk in aluminium cupjes

'Hoofdpijndossier' opent juist nieuwe deuren

Tholen - Zuivelrijck is de eerste in Nederland die biologische koffiemelk in aluminium cupjes aanbiedt. Wat begon als een 'hoofdpijndossier' opent volgens directeur René van der Veen nu juist ook nieuwe deuren.

"Nadat we hoorden over het inmiddels ingestelde verbod op plastic koffiemelkcupjes zijn we hier direct mee aan de slag gegaan. Omdat het om een iets ander productieproces gaat en er maar weinig productiecapaciteit is voor aluminium cups stonden we voor één van de grootste uitdagingen. We zijn dan ook ontzettend blij dat het gelukt is. We weten nu dat onze bestaande klanten bij ons blijven en dat ze overgaan over op de aluminium cupjes. Zowel horecagroothandels als een aantal koffieleveranciers hebben de nieuwe aluminium cupjes al opgenomen. We houden onze volledige distributie", vertelt René.

Zuivelrijck bracht in 2011 als eerste in Nederland biologische koffiemelk in plastic cupjes. "Hier zijn we groot mee geworden. De koffiemelkcupjes zijn essentieel voor ons verhaal, maar omdat we nu ook zoveel andere producten hebben had het bedrijf ook zonder de koffiemelkcupjes gewoon doorgedraaid. Omdat dit product echt ons uithangbord is hebben we alles op alles gezet om over te gaan van plastic cupjes naar deze aluminium cupjes. Het biedt ook veel nieuwe kansen voor ons. Veel horecazaken kiezen voor één merk voor alles 'around the cup'. Dat staat mooier. Daarom nemen zij nu naast de melkcupjes ook onze bio suiker- en honingsticks af. Ook koffieleveranciers die voorheen koffiemelk in plastic cupjes onder hun eigen merk hadden, kiezen nu voor ons product. Zij mogen hun eigen plastic koffiemelkcupjes nu immers niet meer serveren."

René (groene trui) op de Horecava in januari 2024.

Grotere verpakking niet altijd duurzamer
Normaal gesproken is een grotere bulkverpakking vaak duurzamer dan een portieverpakking zoals een cupje, maar bij koffiemelk is ligt dat toch iets genuanceerder, geeft René aan. "Relatief weinig mensen gebruiken tegenwoordig nog koffiemelk in de koffie. Een cupje koffiemelk komt vaak meerdere keren terug van het terras en kan dus gewoon worden hergebruikt. Met een kannetje koffiemelk moet je uiteindelijk vaak ook het pure product weggooien als het te lang heeft gestaan. Vaak is dan een portieverpakking zoals een cupje een betere optie. Natuurlijk hebben we ook flesjes biologische koffiemelk. Dat geeft onze klanten de mogelijkheid om zelf te kiezen wat het beste bij hen past."

Extra impuls
René voorziet dat deze stap een nieuwe impuls zal geven aan de verkoop. "De overstap naar aluminium was één van de grootste hoofdpijndossiers van de afgelopen jaren, maar nu we het voor elkaar hebben kan het een enorme groei-impuls geven. Dat zien we nu al. Diverse koffieleveranciers waaraan we voorheen alleen onze biologische volle melk leverden voor de cappuccino, gaan nu ook voor onze koffiemelk in de aluminium cupjes."

Voor meer informatie:
René van der Veen
Zuivelrijck B.V.
Bisschopsweg 16
8462 TA Rotstergaast
0513 682867
rvanderveen@zuivelrijck.nl
www.zuivelrijck.nl