Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Spotlights op de Hooidammer Supreme kazen

"De coating en gravering geven deze kaas een exclusieve look"

Tholen - Tijdens de Biofach zijn bij Kaasmakerij Henri Willig de spotlights gericht op de Hooidammer Supreme kazen. De koekaas hiervan won het afgelopen najaar bij de World Cheese Awards in Trondheim (Noorwegen) de SuperGold award. "Daar zijn we heel trots op. We zijn in de prijzen gevallen in de categorie Goudse kaas onder 8 maanden. Daarin werden ook alle ingeschreven conventionele kazen meegenomen, wat extra glans geeft aan deze prestatie", vertelt Marian Rustema namens de in Heerenveen gevestigde kaasproducent.

De Hooidammer Supreme kaas is voorzien van een speciale coating waarin het Friese landschap gegraveerd is. "We krijgen nog altijd veel positieve reacties op de onderscheidende uitstraling van deze kaas. De coating en gravering geeft de kaas een exclusieve look. De korst wordt eerst zwart gemaakt, voorzien van de speciale coating en vervolgens gegraveerd."

Marian vertelt dat de kaasmakerij jaren geleden gestart is met de ontwikkeling van de receptuur. "Hier hebben we heel veel aandacht aan besteed. We zijn heel tevreden over het smaakprofiel. Het gaat om een karaktervolle kaas met een notige en lichtzoete smaak. Hij springt er echt uit qua smaak. Doordat de kaas vrij romig is kan hij ook goed gebruikt worden voor fondue en allerlei bereidingswijzen bij het avondeten." Naast de koekaas is er ook een Supreme geitenkaas.

Kaasmakerij Henri Willig staat op de Biofach in stand 6-310.

Voor meer informatie:
Marian Rustema
Kaasmakerij Henri Willig
Venus 18
8448 GW Heerenveen
0513 484363
marian.rustema@henriwillig.com
www.hooidammer.com