Laitois start met kefirtoetjes “Kefir is een groeiende categorie binnen zuivel, je ziet het al als drankje in water en melk. En vanaf nu ook in yoghurt met room.” aldus René Vergeldt, Categorie Manager bij Udea. Zij stelt dat Kefir populairder is dan ooit. Maar wat is het precies?

De kefir drankjes ziet men vaak als alternatief voor frisdranken of gefermenteerde dranken. Het drankje wordt gemaakt door kefirculturen en door gisten toe te voegen aan melk of water. Samen zorgen ze voor fermentatie. Traditionele kefir wordt gemaakt met kefirkorrels. Deze korrels bestaan uit micro-organismen, peptiden en koolhydraten. Door het fermentatieproces ontstaat tevens koolzuur, waardoor kefirproducten een beetje prikkelen/tintelen.

Het beste van twee werelden
Steffanie Eberson, Brand Manager bij Udea: "Laitois heeft natuurlijk al een heerlijke toetjeslijn van Demeter-kwaliteit zuivel. We wilden graag inspelen op de trend van kefir en bovendien moeten deze toetjes ook lekker zijn. Zo geven we een nieuwe twist aan het oeroude product door het beste van yoghurt én kefir samen te brengen. De kenmerkende tinteling van kefir, is ‘slapende’ zodat deze nieuwe ‘roomkefir’ geen koolzuur bevat. Ze zijn een stuk milder van smaak door het gebruik van room. Door aan de room, melk yoghurt- en kefirculturen toe te voegen krijg je een heerlijke zachte roomkefir: smakelijke toetjes met de voordelen van kefir."

Waar komt de zuivel van Laitois vandaan?
"Gewoon uit Nederland, om precies te zijn uit Bladel. Met Roel en Leonie werken we al een ruime tijd samen en dat wilde we graag uitbouwen. Met hun kennis over het maken van zuivel en onze wens voor innovatie. Dat brengen we samen", geeft René aan.

Leonie: "Wij zijn de derde generatie boeren en maken al meer dan 10 jaar echte boerderijzuivel. De melk van de roomkefir komt van de boerderij van mijn nichtje 500 meter verderop. Zij hebben een biologische melkveehouderij met Flekvieh koeien. Wij halen daar de melk vandaan en verwerken deze in onze zuivelboerderij tot roomkefir. We werken op kleine schaal en bewerken onze melk nooit onnodig. Dit zorgt voor zo min mogelijk verlies van waardevolle producten en grondstoffen."

"Met deze lijn roomkefirs maken we kefir toegankelijk en bieden we een smakelijke toevoeging aan de dagelijkse routine. Door de kleine bakjes zijn ze ook nog eens handig om mee te nemen. Voor de grootverbruiker is er uiteraard ook een grootverpakking naturel roomkefir", besluit René.

Voor meer informatie:
Udea
Kempkens 1000
5465 PR Veghel
0413 256700
info@udea.nl
www.udea.nl