Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Warmonderhof-studenten verkopen vlees van eigen os

De tweedejaars Warmonderhof-studenten hebben in december binnen twee weken al het vlees van een grote zware os verkocht. Bij wijze van schoolproject namen zij een os af van docent-veehouder Suzanne Miezgiel. Zij houdt jaarlijks een aantal ossen op landgoed Roggebotstaete. Het was een leerzaam project op vele fronten, zo staat in het verslag op de Warmonderhof-website:

Het zelfstandig in de markt brengen van een landbouwproduct was voor de meeste studenten nieuw terrein. Deze kans pakte de klas met veel energie op. Ze brachten het samen, en onder begeleiding van docent veehouderij en mentor Ties Ruigrok, succesvol ten einde. Allereerst moesten zij de ossen, die al vijf jaar in een natuurgebied liepen, bijeendrijven en op een vrachtwagen laden. Vervolgens verpakten zij in een slagerij alle vleesstukken in luxepakketten en snelklaarpakketten. Ze moesten het vlees van een prijs voorzien en met eigen reclamemateriaal in de markt zetten. De winst wordt gebruikt voor de buitenlandse excursies die de studenten gaan doen in de derde en vierde klas. Dit was met recht een leerzaam project op vele fronten. Behalve veehouderij zaten er ook elementen in van het vak burgerschap, zoals samenwerken en het verleggen van eigen grenzen. Maar denk ook aan rekenen, ondernemerschap, handel, bedrijfseconomie, contact met de branche en klanten en de kwaliteitsklassificering van vlees. Aan het einde van het project werd er natuurlijk ook een stuk vlees in de pan gelegd. Zo heeft de klas ook geleerd hoe een steak bereid moet worden! De kracht van dit project was dat het ontstond op initiatief van de studenten zelf. Zo'n actieve, energieke groep studenten is en blijft voor Warmonderhof essentieel voor de verbreding en vernieuwing van het landbouwonderwijs.

Op 22 december meldde Warmonderhof dat het vlees helemaal uitverkocht was. "Maar er komt ongetwijfeld weer zo'n mooi project, en dan zullen we daar zeker van berichten."

Voor meer informatie:
Aeres MBO Dronten Warmonderhof
Wisentweg 10
8251 PC Dronten
088 0205130
warmonderhof@aeres.nl
www.aereswarmonderhof.nl

Publicatiedatum: