Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"We merkten dat er in de markt behoefte was aan een alternatief voor kunststof verpakkingen"

Familiebedrijf stapt in AGF-pulpverpakkingen

Tholen - Met jarenlange ervaring in de verpakkingsindustrie startte familie Van Heugten in 2019 het familiebedrijf PulpVision op. "We merkten in de markt dat er behoefte is aan een alternatief voor kunststof verpakkingen", vertelt Roy van Heugten.

In 2019 werd in samenwerking met de firma Kiefel GmbH gestart met het ontwikkelen van een nieuwe machine om de pulpverpakkingen te produceren. "In onze ogen waren er nog niet de juiste machines op de markt om hoogwaardige, duurzame verpakkingen te maken die geschikt waren voor de volumes en snelheden waarmee AGF-verpakkers werken. Daarom zijn we het zelf een machine gaan ontwikkelen", vertelt Roy.

Het ontwikkelen van de machine was een uitdaging, maar in 2021 werd de eerste machine in gebruik genomen. "Het heeft nog wel een jaar geduurd voordat alle kinderziektes eruit waren, maar vanaf medio 2022 zijn we in volle productie. Door een nieuwe ontwikkelde productietechniek doen onze producten kwalitatief niet onder voor kunststof verpakkingen. Zo beschikken ze over gladde oppervlaktes, waardoor de producten automatisch verwerkt kunnen worden. Extra voordeel is dat onze producten vanwege de dunne wanddiktes ruimte besparen tijdens opslag en transport en de producten goed beschermen tegen mogelijke beschadigingen."

"In eerste instantie hebben we ons vooral op de productie van bloempotten voor de tuinbouw gericht, maar we zagen veel kansen in de AGF-verpakkingen, vandaar dat we de stap naar deze sector hebben gemaakt. Onze producten zijn gemaakt van gerecycled papier en geproduceerd in Nederland. Ze zijn daarmee volledig recyclebaar binnen de oud papier stroom en 100% composteerbaar", vertelt Roy.

De kostprijs van de pulpverpakkingen is volgens Roy "een stukje duurder" dan kunststof. "Hoeveel verschilt per product. Maar alle supermarkten geven aan graag van het plastic af te willen. Wij hebben met pulp een duurzaam alternatief in huis. Als supermarkten deze duurzame keuze kunnen maken, geloven we dat het met deze nieuwe pulpverpakkingen ook hard kan gaan."

Momenteel levert PulpVision onder meer een topsealbakje van 500 gram. "Deze zijn voor tal van producten geschikt. Voor onze huidige klant gaan er avocado's in, maar ze zijn ook prima toepasbaar voor producten als druiven, aardbeien en blauwe bessen. Verder maken we ook specials, zoals een schaaltje waar twee avocado's op gaan of een wat grotere verpakking, speciaal voor het verpakken van mango's. Maar we willen het assortiment graag verder uitbreiden."

"In eerste instantie richten we ons op de Nederlandse markt, maar in de toekomst willen we ook graag buitenlandse AGF-verpakkers van onze pulpverpakkingen voorzien. Inmiddels hebben we drie machines staan op onze locatie in Scherpenzeel, waarmee we al een mooi deel van de markt kunnen bedienen. Maar als de vraag in de markt er is, schalen we graag op. Mijn droom is toch wel dat we binnen een paar jaar tien machines hebben staan om de klanten te bedienen", besluit Roy.

Voor meer informatie:
Roy van Heugten
PulpVision
’t Zwarte land 11
3925 CK Scherpenzeel
Mob. +31 (0)6 41780094
royvanheugten@pulpvision.nl
www.pulpvision.nl