Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bio4Pack breidt uit naar de Franse en Luxemburgse markt

"Wij helpen klanten graag om aan de nieuwe verpakkingsnormen te voldoen"

Tholen - Vanaf 1 januari is er nieuwe regelgeving van kracht op de Franse en Luxemburgse markt: groenten en fruit dat minder dan één kilogram weegt, moet worden verpakt in plasticvrije verpakkingen. "Vanuit Bio4Pack staan we klaar om bestaande en nieuwe klanten te helpen om aan deze nieuwe normen te voldoen. Wij bieden verschillende duurzame verpakkingsoplossingen die helpen om aan deze eisen te voldoen. Denk bijvoorbeeld aan onze Paddy Straw Trays en Flowpack folie. Wij gaan graag in gesprek met bedrijven die op zoek zijn naar innovatieve duurzame verpakkingsoplossingen", aldus Patrick Gerritsen, directeur van Bio4Pack.

Aardbeien verpakt in een Paddy Straw Tray

De Paddy Straw Trays zijn gemaakt van rijststro, een natuurlijk bijproduct van de rijstteelt. Aan deze verpakkingsoplossing hangt ook een sociaal verhaal: voor boeren in rijst producerende regio's in Azië was rijststro ooit een restproduct van de landbouw dat verbrand werd. Tegenwoordig kunnen boeren deze rijststro verzamelen en verkopen aan verpakkingsfabrikanten, waardoor ze een nieuwe waardevolle bron van inkomsten hebben. "Deze verschuiving van een ooit waardeloos afvalproduct naar een winstgevend product biedt boeren niet alleen extra financiële stabiliteit, maar ook een grotere waardering voor hun landbouwgewas. Bovendien krijgt het product hierdoor een cradle to cradle-certificaat. De vraag naar deze duurzame verpakkingsoplossing is duidelijk groeiende."

De Flowpack folie die Patrick noemt is een folie die gemaakt is van cellulose. Deze folie is in diverse kwaliteiten en breedtes verkrijgbaar bij Bio4Pack. "We kunnen hem ook bedrukken in maximaal 8 kleuren. Deze folie is uitstekend te verwerken op alle gangbare verpakkingsmachines."

De folie

Patrick vertelt dat Bio4Pack ook buiten Nederland flink aan de weg timmert. "Nederland was altijd koploper, maar de markt is enorm in beweging. Zeker door de overname van Tipa zijn we nu ook sterk in andere landen. Onze activiteiten buiten Europa zijn hiermee uitgebreid naar onder meer Amerika en Australië." Tipa Compostable Packaging kondigde begin mei de overname van Bio4Pack aan. Bio4Pack vult voor Tipa het aanbod op het gebied van composteerbare verpakkingsoplossingen aan.

Voor meer informatie:
Patrick Gerritsen
Bio4Pack
Marie-Curie-Straße 5
48529 Nordhorn (Duitsland)
+ 49 (0)5921 8183700
p.gerritsen@bio4pack.com
www.bio4pack.com