Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bio-boerderij decor voor nieuw tv-programma

'Rachel en Elbert passen op' De Hofstad

Biologische Boerderij De Hofstad uit Breugel is sinds kort te zien op landelijke televisie, in de serie 'Rachel en Elbert passen op'. Afgelopen zaterdag werd de tweede aflevering uitgezonden (het zijn er zes in totaal). Het programma wordt gepresenteerd door Rachel Rosier en Elbert Smelt.

De EO geeft zelf de volgende omschrijving van het programma:

Het werk van een boer gaat altijd door, maar wat als de boer nou zelf eens met vakantie wil? Er komt hulp uit onverwachte hoek. EO-presentatoren Rachel Rosier en Elbert Smelt komen oppassen zodat de boer met zijn gezin op vakantie kan. Lukt het hen om het vak onder de knie te krijgen en op de boerderij te passen? Tijdens hun tijd op de boerderij leren ze van alles over het werk van de boer en het leven van de dieren. Het resultaat is vanaf zaterdag 9 december te zien in Rachel en Elbert passen op.

Foto: EO

Het nieuwe EO-programma is bedoeld om kinderen inzicht te geven in een beroep, in dit geval dat van de boer. Dit is de eerste reeks van Rachel en Elbert passen op waar in deze zes afleveringen de boerderij centraal staat. Ze mogen de koeien melken, zorgen voor de kalfjes, leren trekker rijden en alles schoonmaken.

Buiten de comfortzone
EO-presentator Elbert Smelt is erg enthousiast: "Rachel en ik hebben al heel wat meegemaakt samen. Maar hoe we het ervan afbrengen als boeren? Het is nogal buiten onze comfortzone, hoewel we allebei van buiten en van dieren houden. Er komt ontzettend veel bij het werk van een boer kijken, helemaal als blijkt dat hij bedrijf ook echt aan ons wil overlaten om op vakantie te kunnen met z'n gezin. Ik heb er veel van geleerd, bijvoorbeeld hoe intens het is om boer te zijn. Of het boer zijn lukt en of ik kan trekker rijden, dat is te zien in Rachel en Elbert passen op."

Boer Paul
Rachel en Elbert gaan aan de slag op de boerderij van boer Paul Schots en zijn gezin. Ze worden meteen aan het werk gezet! Het gaan korte nachten worden en dat in combinatie met heel hard werken. Naast het koeien melken zijn er ook nog kalfjes om voor te zorgen. Tijdens de serie wordt de vermoeidheid van het vroege opstaan en de hele dag keihard werken wel steeds duidelijker zichtbaar. Maar ze hebben alles over voor het goede doel: als zij op de boerderij kunnen passen, kan de boer op een welverdiende vakantie.

Klik hier om een uitgebreid artikel hierover te lezen (van Mooi Son en Breugel).

Voor meer informatie:
Boerderij De Hofstad
Olen 13
5694 NP Breugel
06 83713535
[email protected]
www.dehofstad.com

Publicatiedatum: