Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mathilde Eldink, Mattisson Healthcare:

"Deze gefermenteerde erwtenproteïne is wat zachter en romiger van smaak"

Tholen - Gefermenteerde erwten en bruine gekiemde rijstproteïne vormen de basis van het nieuwste bio-product van Mattisson Healthstyle: Vegan proteïnepoeder Erwten & Rijst. "Het meest onderscheidende aan dit product is dat het van gefermenteerde erwt gemaakt is. Waar erwtenproteïne normaal gesproken best korrelig is, is deze variant hierdoor wat zachter en romiger van smaak", vertelt Mathilde Eldink.

En er is nog een voordeel, geeft ze aan: "Het fermentatieproces maakt de erwtenproteïne makkelijker verteerbaar. Dit zorgt ervoor dat mensen die normaal gesproken peulvruchten niet zo goed kunnen verdragen, hier met dit product meestal geen last hebben." De combinatie met rijst doet volgens Mathilde ook veel goeds. "De combinatie van erwten- en rijtsproteïne zorgt voor een aminozuurprofiel dat het meest lijkt op een wei-proteïne, daardoor heeft het ook de hoogste biologische beschikbaarheid. Dit maakt het een ideaal vegan alternatief voor wei-proteïne."De Biologische Vegan Protein Erwt & Rijst is al verkrijgbaar bij Udea en verschillende zelfstandige biowinkels hebben hem al opgenomen. "Op de therapeutenbeurs hebben we hem ook al laten proeven. Daar waren ze er enthousiast over. Je kunt hem bijvoorbeeld drinken met wat plantaardige melk. Of meng het met water, vruchtensap of smoothie."

Voor meer informatie:
Mathilde Eldink
Mattisson Healthcare
Middenweg 16
3401 MB IJsselstein
030 6017378
mathilde.eldink@mattisson.nl
www.mattisson.nl