Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Over haas, schildpad en ontbijtproducten…

Tholen - Sinds begin september staan de ontbijtgranen van het Brusselse merk Turtle in het schap bij Ekoplaza. "Het gaat om een range van ontbijtgranen voor kinderen en volwassenen, bestaande uit de Bran Flakes, Choco balls, Honey ball, Cacao pillow hazelnut, Color loops, Dark chocolate cornflakes en Low sugar pillows peanutbutter", vertelt Thomas Deryckere, Sales Director bij Turtle.

Thomas Deryckere in de stand van Turtle op Taste of Tavola 2023.

Het achtste product dat bij Udea verkrijgbaar is voor onafhankelijke winkeliers, verdient volgens Thomas een aparte vermelding. "Dit zijn de Marshmallow Crunchies, één van onze bestverkopende producten. De inspiratie hiervoor komt uit Amerika. Daar heb je de Lucky Charms cereals die marshmallows bevatten. Wij hebben een honderd procent natuurlijke variant gemaakt, die 30% minder suiker bevat. De ontbijtgranen zijn op smaak gemaakt met vanille, aangevuld met knapperige luchtgedroogde marshmallows", vertelt Thomas Deryckere, Sales Director bij Turtle.

Thomas hoopt dat in de toekomst ook de granola's en porridges de weg naar het Nederlandse schap kunnen gaan vinden. "We staan in januari op de Biobeurs in Den Bosch, zodat alle winkeliers onze producten kunnen leren kennen. In week 44 hebben we ook een promo gehad bij Ekoplaza en daar gaan we in het nieuwe jaar weer mee verder."

Rechts de Turtle-producten in het Ekoplaza-schap.

De trage suikers in de havermoutmixen vormden de inspiratie voor de merknaam Turtle. "Dat waren onze eerste producten. We gingen voor mixen omdat pure havermout vaak eentonig smaakt. Wij bieden leuke gezonde mixen. Havermout bevat trage suikers. De naam Turtle is gebaseerd op de fabel over de haas en de schildpad. De trage suikers van de schildpad nemen het op tegen de suikerpieken van de haas. Het is beter om trage suikers te eten en de hele dag energie te hebben, dan 's morgens teveel suikers te consumeren. Daarom heten we Turtle. Die lijn hebben we doorgetrokken naar onze granola's en de volwassenen- en kids cereals. We bieden ontbijtproducten met minder suiker en veganistische en glutenvrije opties om een alternatief te bieden voor de grote merken."

Voor meer informatie:
Thomas Deryckere
Turtle
Rue du Monastère 12
1000 Brussel
+32 475496682
[email protected]
www.turtlecereals.com