Alle supermarkten in Nederland hebben beloofd uiterlijk vanaf 1 januari 2024 nog uitsluitend kip te verkopen met een Beter Leven Keurmerk. De supermarkten Vomar, Boni, Nettorama en Aldi voldoen daar momenteel nog niet aan, constateert dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier.

Wakker Dier controleerde de folders en het assortiment van 16 grote supermarkten en schreef de ketens aan waar nog kip zonder Beter Leven Keurmerk werd aangetroffen. In de meeste gevallen gaat het om slechts enkele producten die binnenkort uit het aanbod worden gehaald. Bij Vomar, Boni, Nettorama en Aldi betreft het echter een aanzienlijk deel van het assortiment.

Aldi heeft Wakker Dier laten weten dat de contracten inmiddels rond zijn en dat de overstap naar vlees met het keurmerk van de Dierenbescherming – met een vertraging van enkele weken – uiterlijk in week 6 van 2024 compleet is. Ook stopt Aldi vanaf 1 januari met aanbiedingen voor kip zonder een keurmerk.

In 2021 zegden alle supermarkten toe om vóór 1 januari 2024 over te stappen op kip met minimaal één Beter Leven ster. Albert Heijn committeerde zich als eerste en schakelde vorig jaar in oktober volledig om.

Bron: Wakker Dier