Koning Willem-Alexander in de duurzame bloemetjes gezet

Tholen - Vandaag, de derde dinsdag van september, is het Prinsjesdag, de dag waarop koning Willem-Alexander de troonrede uitspreekt en de Nederlandse bloemenbranche weer even een pr-momentje pakt. De troon, die in verband met de verbouwing van de Ridderzaal is overgebracht naar de Koninklijke Schouwburg, is daartoe wederom in de bloemetjes gezet en wel door Bloemenmeisjes.com.


Foto's: Natalia Hoogenraad

Het is voor het derde jaar op rij dat Natalia Hoogenraad, oprichtster van Bloemenmeisjes.com, samen met haar team de florale aankleding verzorgt. "Dit doen wij louter met duurzame bloemen, zonder steekschuim én we zorgen ervoor dat de bloemen een tweede leven krijgen door na de ceremonie een nieuwe bestemming te krijgen."

Desgevraagd vertelt Natalia dat voor de bloemstukken ook biologisch geteelde Amaranthussen gebruikt is. "Deze bloemen zijn afkomstig van een biologische teler in de buurt van Rotterdam."

Dat zou zelfs de goedkeuring van PvdA/GroenLinks, die omwille van 'het klimaat' en uit kostenoverwegingen niet langer rode rozen uit wil delen, moeten kunnen wegdragen. "Met duurzaam bedoelen wij in elk geval 'van hier' (lees, niet ingevlogen uit verre landen) en ook zoveel mogelijk circulair in die zin dat we niets weggooien. De bloemen staan allemaal op water en zullen zoals gezegd een tweede leven krijgen bij zorgorganisatie Middin, waar er workshops bloemschikken mee zullen worden gegeven."

Voor meer informatie:
Bloemenmeisjes.com
https://www.bloemenmeisjes.com/


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven