Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische rogge in het zonnetje gezet

De haast vergeten graansoort rogge werd door tv-programma Binnenstebuiten in het zonnetje gezet. Jan Wieringa en Jelmer Zandbergen verbouwen rogge op zo'n 10 hectare. Van de rogge wordt niet alleen roggebrood gemaakt. Jelmer: "We gebruiken het ook in ons tarwebrood. Een beetje rogge in het brood maakt op een natuurlijke wijze houdbaar." De grootste korrels worden in een molen vermalen om uiteindelijk brood van te bakken. Het schoningsafval gaat naar de koeien. "Niks wordt weggegooid en dat vinden onze consumenten belangrijk", aldus Jan.

Klik hier om het fragment terug te kijken.

Publicatiedatum: