Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Na 27 jaar weer een officiële aftrap van het graskaasseizoen

Op zaterdag 13 mei is voor het eerst sinds 27 jaar weer een officiƫle aftrap van het graskaasseizoen. Tijdens de 'Nationale Graskaasdag' in Woerden trappen boeren, handelaren en producenten het graskaasseizoen gezamenlijk af.

Op zaterdag 13 mei is het 'Nationale Graskaasdag' in kaasstad Woerden. De kaasbranche heeft de koppen bij elkaar gestoken om voor het eerst sinds 27 jaar weer tot een gezamenlijke opening van het graskaasseizoen te komen. Met de bedoeling om er een jaarlijkse traditie van te maken. "Net zoals elk jaar vlaggetjesdag gevierd wordt", verduidelijkt Rick Brantenaar, een van de initiatiefnemers van de officiƫle aftrap. "Kenners en liefhebbers komen naar de historische binnenstad, waar een stoet van klassieke kaasbrikken en tractoren op weg naar de markt, veel bekijks trekt. Daar wordt een reusachtige graskaas van 125 kilo op het podium getild en het 'kaaslied' wordt uit volle borst meegezongen." Veilingmeester Jacques de Koning veilt de reuzenkaas, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat.

Vol en romig
Volgens Rick kijken liefhebbers elk jaar uit naar de nieuwe graskaas. "Het jonge voorjaarsgras bevat zachtere melkvetten, waardoor de smaak van graskaas vol en romig is. Het zit vol voedingsstoffen en vitamines. Bovendien is het minder vet dan gewone kaas en bevordert het de vetverbranding." Hij benadrukt de veelzijdigheid van het product. "Graskaas wordt gegeten op een verse boterham of uit het vuistje, bijvoorbeeld. Maar de kaas kan ook in quiches, pasta's, salades, dips of als vulling in een groentengerecht gebruikt worden. Of eenvoudigweg op een kaasplankje met een mooi glas wijn."

Voor meer informatie: www.echtegraskaas.nl 

Publicatiedatum: