Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Roy van den Heuvel, Agros Packaging & Protection:

"100% plasticvrije NoW Flowpack paper duurzame oplossing voor het verpakken van groenten en fruit"

Eerder ging Argos Packaging & Protection de samenwerking aan met Inkarta en is het officiële distributeur geworden van de No Waste Technology (NoW) Flowpack verpakkingen. "Deze 100% plasticvrije verpakkingen zijn recyclebaar en bieden een oplossing voor bedrijven en merken die duurzaamheid en milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel hebben staan", vertelt productspecialist Roy van den Heuvel. 

"Duurzame verpakkingen, zoals de NoW Flowpack paper-verpakking, zijn oplossingen die bijdrage aan het milieu en ook echt de product shelf life verbeteren. Consumenten worden zich steeds meer bewust van hun impact op het milieu en kiezen daarom steeds vaker voor duurzame opties. Als specialist in verpakkingen en beschermende materialen spelen wij met deze verpakking in op de wensen van de consumenten." 

"Daarnaast is het over het algemeen belangrijk bij het verpakken van groenten en fruit om zo duurzaam en efficiënt mogelijk te werk te gaan. Duurzame verpakkingen dragen namelijk bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van voedselproductie en transport, wat bijdraagt aan het behoud van onze planeet. Bovendien zorgt efficiënte verpakking ervoor dat het product langer vers blijft en minder snel bederft tijdens transport en opslag, wat voedselverspilling vermindert en de voedselveiligheid waarborgt door het risico op besmetting te verkleinen. Door op een duurzame en efficiënte manier groente en fruit te verpakken, dragen we bij aan een betere toekomst voor onze planeet en kunnen we tegelijkertijd ons voedsel veilig en gezond houden." 

"Met die toenemende vraag van de consumentenmarkt naar duurzame en milieuvriendelijke verpakkingen, zoals papieren en plastic vrije verpakkingen, is het van essentieel belang dat bedrijven in de voedselindustrie hierop inspelen. De NoW Flowpack verpakkingen bestaan uit papier en cellulose en zijn voorzien van een FSC-keurmerk. De verpakking is voorzien van een 1-laags transparant cellulose venster geproduceerd van houtpulp, waardoor de verpakking volledig meegaat in het papierrecycling proces. Hierdoor draagt het gebruik van deze verpakkingen bij aan een duurzamer milieu", vertelt Roy. 

"De NoW Flowpack paper-verpakkingen zijn zeer geschikt voor het verpakken van vers, gedroogd en diepgevroren groenten en fruit. Door de poreuze eigenschappen van de verpakking wordt het microklimaat in de zak bevorderd, wat weer de versheid en houdbaarheid van de producten aanzienlijk verlengt. De densiteit van het papier zorgt voor een natuurlijke barrière tegen de verspreiding van bacteriën, virussen en oxidatie door Uv-stralen. En door het formaat en de eigenschappen van de verpakkingen zijn ze ideaal voor het verpakken van groenten en fruit tot wel 2,5kg." 

 "Wij hebben al diverse geïnteresseerde relaties met onder andere onze NoW-paper testdagen kunnen overtuigen van de voordelen van de NoW Flowpack paper-verpakkingen en er lopen op dit moment diverse testcases Zij kijken hierbij of verpakking voldoet aan hun eisen en testen de shelf life van de producten in combinatie met het NoW-paper. Daarbij kan onze NoW-paper op bestaande machine toegepast worden, waardoor er geen nieuwe machines aan te pas komen. Bedrijven die op zoek zijn naar manieren om hun impact op het milieu te verminderen en de verpakkingsprocessen te verduurzamen, lichten we graag de mogelijkheden toe."  

Voor meer informatie:
Argos Packaging & Protection
Nieuweweg 10
2675 BC Honselersdijk
+31 (0)174 63 00 11
[email protected] 
www.argos.nu      

Publicatiedatum: