Biologische plantenshop De Stadskas geopend in Alkmaar

Afgelopen week opende 'De Stadskas' in Alkmaar haar deuren voor het publiek. Het is volgens de eigenaresse de eerste plantenshop van Nederland die naast designpotten en duurzame fairmade producten voor binnen en buiten alleen biologisch geteelde tuin- én kamerplanten verkoopt. 

"Biologisch is een beschermde naam", weet eigenaresse Tineke Leegwater. "Om producten biologisch te produceren of verhandelen, dien je gecertificeerd te zijn door Skal, het bestuursorgaan dat toezicht houdt op de biologische productie in Nederland. Wij verkopen alleen planten met het Skal-keurmerk, dus zonder gif en kunstmest. Je herkent het keurmerk op producten aan het groene blaadje met witte sterretjes."

Het plantenaanbod in Nederlandse tuincentra, bouwmarkten en bloemenwinkels is groot. "Je vindt er, met uitzondering van enkele kruiden, geen biologisch geteelde planten. Bio kamerplanten zijn helemaal nog niet te vinden. Het biologische aanbod in sierteelt is nog beperkt, ondanks dat 38% van de huishoudens liever biologisch geteelde bloeiers koopt, bleek uit een recent onderzoek van Intratuin. De reden van het kleine aanbod is dat het gros van de biologische plantenkwekers (nog) geen continuïteit kan bieden aan de grote partijen. Wij kijken wat er op dat moment bij de kweker voorradig is. Zo kunnen wij altijd verse, sterke planten in- en verkopen en ons assortiment blijven vernieuwen. Maar op den duur willen wij natuurlijk ook opschalen."

De Stadskas is onderdeel van Green Up The City, welke de missie heeft biologisch stadstuinieren gemakkelijk en toegankelijk te maken voor iedereen. Inmiddels heeft het vergroeningsplatform al enkele jaren de eigen webshops (GreenUpTheCity.com en RAW.plants.eu), maakt beplantingsplannen voor bedrijven, overheden en particulieren en wordt het eigen biologische kamer- en tuinplantenmerk RAW.plants aan conceptstores door heel Europa verkocht. In De Stadskas vind je inspirerende, duurzame producten voor binnen en buiten, en natuurlijk allerlei kamer- en vaste planten die biologisch zijn gekweekt. 

Voor meer informatie:
De Stadskas
Oude Helderseweg 85 B
1817 BJ Alkmaar (locatie Sluistuinen)
www.greenupthecity.com 
www.rawplants.eu 
Binnenkort ook www.destadskas.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.