Sodasan: al 40 jaar groen schoonmaken

Nieuwe bag-in-box bulkverpakkingen van handzeep en wasmiddel

Met inmiddels meer dan 40 jaar aan ervaring is het Duitse bedrijf Sodasan goed in wat het doet: ecologische schoonmaakproducten ontwikkelen. Bij Odin vind je nu de nieuwste lijn in het schap van bag-in-box-producten, zo kun je jouw bestaande verpakking handzeep of wasmiddel thuis makkelijk bijvullen en bespaar je op een hele hoop plastic afval.

Deze bag-in-box bulkverpakkingen bestaan uit een simpele plastic zak met daar omheen een kartonnen doos. Hiermee verpak je een grote hoeveelheid op een duurzamere manier dan als je de volledige verpakking van plastic zou maken. Dit is precies wat Sodasan dacht, want met hun bag-in-box-bulkverpakkingen van handzeep en wasmiddel vul je makkelijk thuis jouw eigen zeeppompje bij. Zo bespaar je, in vergelijk met het originele product, tot 92% plastic afval.

In 2019 heeft het bedrijf de omschakeling gemaakt voor hun bulkverpakkingen van plastic jerrycans naar bag-in-box-verpakkingen en bespaar het milieu daardoor elk jaar minstens 6,4 ton plastic afval, evenals tonnen ruwe olie en CO2. Dat zijn nog eens cijfers om blij van te worden!

Altijd zoeken naar oplossingen
Vandaag de dag biedt Sodasan werk aan 60 mensen, verdeelt het 70 eco-gecertificeerde producten in 45 landen en maakt het integraal deel uit van de schappen van de biologische markten. Inflatie, oorlog in Europa en exploderende grondstof-, verpakkings- en energieprijzen – de spelers in de biologische sector staan ​​momenteel voor nieuwe uitdagingen. "Dit hebben we in 40 jaar niet meegemaakt", zegt algemeen directeur Kerstin Stromberg. "Maar zelfs in deze tijden moeten we onze hoge duurzaamheidsnormen handhaven. Net als voorheen moeten we onze omgeving tegen onszelf beschermen. Vroeger waren het bergen schuim in rivieren en oceanen, nu is het plastic afval. Met onze plastic besparende bag-in-box verpakkingen, onze hervulbare concentraten en onze flessen van gerecycled materiaal zijn we altijd op zoek naar de beste verpakkingsoplossing voor onze producten."

Hoogtepunten uit een lange carrière
Sodasan vierde vorig jaar zijn 40e verjaardag en heeft in de afgelopen decennia veel stappen gezet voor een betere wereld. We zetten een paar mijlpalen voor je op een rijtje:

1982: milieuactivisten Jürgen en Kerstin richten Sodasan op.
1996: Sodasan is het eerste biologisch gecertificeerde schoonmaakmiddel.
2002: Sodasan is klimaatneutraal door onvermijdelijke CO2-emissies met herbebossingsprojecten te compenseren.
2012: omschakeling naar plastic verpakkingen van hernieuwbare grondstoffen
2013: Sodasan wordt ondersteunend lid van de Norddeich Seal Sanctuary. (Kerstin: "Babyzeehonden worden elk jaar wees omdat mensen hun natuurlijke habitat verstoren en vernietigen. We ondersteunen het werk van het opvangcentrum direct voor onze deur met sponsoring. Het is onze bijdrage aan de bescherming van de soort en het behoud van de Waddenzee, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.")
2019: overstap naar bag-in-box-producten
2020: aansluiting bij 'Alliantie voor de toekomst van onze kleinkinderen' ('Bündnis für eine enkeltaugliche Landwirtschaft').

Voor meer informatie:
Sodasan
+49 4956 4072 16
www.sodasan.com 

Odin
sales@odin.nl 
www.odin.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.