Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische garantieprijs FrieslandCampina daalt met 2,25 euro in april

De FrieslandCampina-garantieprijs voor biologische boerderijmelk voor april wordt met 2,25 euro verlaagd naar 61,00 euro per 100 kilogram ten opzichte van maart (63,25 euro per 100 kilogram). Deze prijsdaling is inclusief een positieve correctie over de afgelopen periode. Verwacht wordt dat de referentiebedrijven hun biologische boerderijmelkprijzen licht zullen aanpassen aan de iets afgezwakte vraag.

De gemiddelde garantieprijs voor biologische boerderijmelk in 2023 tot en met april bedraagt 63,06 euro per 100 kilogram melk.

De FrieslandCampina-garantieprijs voor biologische boerderijmelk wordt uitbetaald in de melkcomponenten eiwit, vet en lactose in een vaste verhouding van 6:4:0. De garantieprijs wordt gepubliceerd per 100 kilogram melk, bij 3,58% eiwit, 4,45% vet en 4,54% lactose, exclusief btw. De bedragen gelden bij een gemiddelde levering van 550.000 kilogram melk op jaarbasis.

Waarde melkcomponenten april
Deze maand is de eiwitwaarde 931,77 euro en de vetwaarde 621,18 euro per 100 kilogram biologische boerderijmelk.

De garantieprijs
De garantieprijs is de prijs die de onderneming gegarandeerd aan leden-melkveehouders betaalt voor de geleverde boerderijmelk. De garantieprijs komt overeen met de gemiddelde prijzen voor boerderijmelk van een aantal zuivelbedrijven in Noordwest-Europa, inclusief nabetaling, reservering op naam, seizoenstoeslagen, hoeveelheidstoeslagen, maximale kwaliteitstoeslagen en coöperatieve toeslagen en inhoudingen.

Op basis van de maandelijkse garantieprijs ontvangt een lid-melkveehouder melkgeld. Het melkgeld is gebaseerd op de hoeveelheid en het eiwit-, vet- en lactosegehalte van de door de melkveehouder geleverde melk. Het verschil tussen garantieprijs en melkgeld ontstaat door verrekening van vaste kosten, en eventuele toeslagen of inhoudingen. In 2023 bedragen de vaste kosten van biologische en biodynamische bedrijven 0,33 euro per 100 kilogram geleverde boerderijmelk.

Voor meer informatie: 
FrieslandCampina
Stationsplein 4
3818 LE Amersfoort
033 7133333
[email protected] 
www.frieslandcampina.com 

Publicatiedatum: