Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jersey stieren verkennen nieuwe hellingstal

Tholen - De nieuwe stal voor de biologische Jersey stieren op Boerderij Eyckenstein is in gebruik genomen. Jacob Beeker geeft aan zeer verheugd te zijn met de nieuwe hellingstal. "Ik ben als een kind zo blij. Twaalf jaar na mijn eerste Jersey stierkalf heb ik nu ruimte voor 200 dieren."

In de stal is ruimte voor 10 groepshokken van 90 vierkante meter. Het gaat om een hellingstal met aan beide kanten een andere hellingshoek voor zwaardere/lichtere dieren. Toch is de stal niet helemaal nieuw, aangezien de spanten en dakplaten hergebruikt zijn. "Ook hebben we de oude gordingen gebruikt voor de tussenschotten tussen de verschillende hokken."

Boerderij Eyckenstein is gevestigd op hoge zandgronden. Bijkomend voordeel van de uitbreiding in het aantal dieren met de nieuwe stal is dat dit meer stalmest oplevert. "Hiermee kunnen we het bodemleven beter voeden en organisch materiaal opbouwen."

Voor meer informatie:
Jacob Beeker
Boerderij Eyckenstein
Eikensteeg 13
3738 LD Maartensdijk
06 52034717
info@jerseyvleesbestellen.nl 
www.boerderijeyckenstein.nl