Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Chokay zet eerste stappen richting Duitsland

"We gaan nog opvallender vermelden dat we geen suiker- en zoetstoffen toevoegen"

Tholen - Na onder meer Nederland, België, Zwitserland en Noorwegen hoopt Chokay binnenkort ook in de Duitse winkelschappen terecht te komen. Chokay is namelijk een samenwerking aangegaan met Organic Friends & Sports. Dit is nu de officiële en exclusieve importeur in Duitsland.

"We gaan samenwerken om het merk Chokay te laten groeien en hiervan dé chocolade zonder toegevoegde suiker of zoetstoffen te maken in biologische winkels in Duitsland. Tijdens de Biofach heeft OFS de eerste gesprekken gehad met groothandels en retailers en ze vertegenwoordigen ons dit jaar ook op alle regionale beurzen, om te beginnen binnenkort de BioOst en BioWest", vertelt Lars Jacobs, medeoprichter en sales director van Chokay.

Lars met collega Bart van den Meiracker op de Biobeurs 2023.

Organic Friends & Sports heeft een uitgebreid netwerk, geeft Lars aan. "Zij importeren ook Raw Bite in Duitsland en daarmee liggen ze in heel veel verschillende winkels. We hebben echt een revolutionair product, er is nog niet veel aanbod in bio-chocoladeproducten zonder suiker. Daarmee hopen we dus ook in Duitsland hoge ogen te gaan gooien."

De 4 bio-repen van Chokay. 

"Iedereen die het proeft vindt het echt lekker"
Ook in eigen land timmert Chokay nog hard aan de weg. Zo stonden ze in januari bijvoorbeeld op de Biobeurs. "Daar hebben we een goed gevoel aan overgehouden. We hebben veel winkeliers gesproken. We liggen nu via Udea ook in steeds meer zelfstandige winkels. Dat is heel gaaf."

Lars benadrukt dat Chokay staat voor biologische chocoladeproducten zonder toegevoegde suiker en zoetstoffen. "En toch zijn onze producten heel lekker van smaak, met een licht zoetje. Iedereen die het proeft vindt het echt lekker. We zoeken de consumenten die écht zonder suiker willen eten en bereid zijn om iets meer te betalen." 

Twee van de vijf varianten Organic Bites. 

Suikervrije claim verduidelijken
Momenteel maakt een stagiair voor Chokay een rondje langs de Ekoplaza's en zelfstandige natuurvoedingswinkels om te kijken of de consument die op zoek is naar chocolade zonder suiker, Chokay goed opmerkt. "Daar komen heel interessante conclusies uit. Zelf vinden wij het superduidelijk, maar in het schap blijkt dat toch anders uit te pakken. Na 1 week was voor ons al helder dat we op de verpakking nog opvallender moeten vermelden dat we geen suiker- en zoetstoffen toevoegen. Daar gaan we dus zeker iets mee doen."

Voor meer informatie:
Lars Jacobs
Chokay
Goeseelsstraat 36c
4817 MV Breda
076 7602850
06 24814002
[email protected] 
www.chokay.com