"De vraag is nu of en hoe de zorgethiek van toepassing kan zijn op de veehouderij"

Boek Dierethiek en veehouderij verschenen

Op 24 februari is bij uitgeverij Noordboek het boek Dierethiek en veehouderij verschenen, van auteur Bart Gremmen. Vanuit de ethiek is er veel kritiek op de veehouderij. De sector heeft zich daar nooit goed tegen verweerd, met als gevolg dat veel mensen denken dat de veehouderij niet te verenigen is met enige vorm van ethiek. In dit boek onderzoekt Bart Gremmen welke ethische stroming wél past bij de bestaande veehouderij. Theorieën over dierenrechten vallen af, omdat ze onverenigbaar zijn met het houden van dieren. De zorgethiek daarentegen biedt aanknopingspunten.

"Hoewel zorgethiek ontstaan is binnen de gezondheidszorg, kan zij ook worden gebruikt in andere sectoren. In feit richt zij zich op elk zorgend handelen. De vraag is nu of en hoe de zorgethiek van toepassing kan zijn op de veehouderij. Want ook daar zorgen mensen, maar nu voor dieren die aan hen zijn toevertrouwd in het kader van de veehouderij.

Bart Gremmen is hoogleraar Ethiek in Levenswetenschappen aan Wageningen University & Research. Het alledaagse doen en laten in de wetenschap en de techniek is het uitgangspunt voor zijn werk.

Boekinformatie
Verschijningsvorm: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgeverij: Uitgeverij Noordboek
Aantal pagina's: 192
Druk: 1
ISBN: 9789464710199
Gewicht: 303 gram
Afmeting: 217x142x2 mm
Uitgiftedatum: 21-02-2023

Klik hier voor het inkijkexemplaar.

Voor meer informatie: info@noordboek.nl en www.noordboek.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.