AR wil verder groeien in biologisch en neemt productielocatie over

Om alle biologische voeders in eigen beheer te kunnen produceren heeft AgruniekRijnvallei (AR) per 1 maart de productielocatie van Vissers Mengvoeders in Helvoirt aangekocht. De komende maanden wordt deze locatie in gereedheid gebracht voor de productie van biologische rundvee-, geiten- en varkensvoeders. De productielocatie in Helvoirt beschikt over twee perslijnen en een aparte lijn voor nicheproducten. De huidige productiecapaciteit is 30.000 ton per jaar.

Foto: Op foto van links naar rechts: Mark Ipema, Marc Vissers, Arjen van Nuland, Wil Vissers en Johan Schuttert.

Vissers Mengvoeders
De productielocatie in Helvoirt is sinds 2004 in handen van Marc en Wil Vissers. De eerste maanden zullen de broers AR ondersteunen bij de bedrijfsactiviteiten in Helvoirt en hun kennis en kunde overdragen. Daarna gaan zij op een andere manier invulling geven aan hun tijd. AR neemt naast de bedrijfsactiviteiten ook de contracten van de drie medewerkers over. De komende maanden staan in het teken van de integratie van de medewerkers en de afnemers binnen de AR-organisatie.

Bio-NL
In goed overleg hebben AR en De Valk Wekerom besloten de samenwerking binnen Bio-NL per 1 mei 2023 te beëindigen. Binnen deze samenwerking liet AR biologische rundvee- en geitenvoeders produceren in de fabriek van De Valk Wekerom in Meppel. Door de aankoop van de productielocatie in Helvoirt beschikt AR over voldoende productiecapaciteit om alle biologische voeders in eigen beheer te produceren.

Vertrouwen in biologisch
AR verwacht dat de biologische sector de komende jaren zal groeien. Arjen van Nuland, algemeen directeur AR: “De vraag naar biologische voedingsmiddelen groeit al jaren. Deze groei is door de inflatie tijdelijk wat afgevlakt, maar onze overtuiging is dat de vraag naar biologische eindproducten weer zal toenemen. AR is een grote speler in biologische veevoeders en door deze nieuwe productielocatie kunnen we ons nog beter hierop toeleggen.”

Gespecialiseerde productielocaties
Door de aankoop van de nieuwe locatie beschikt AR over drie biologische productielocaties: Barneveld, Wichmond en Helvoirt. Hierdoor is diersoortgericht werken mogelijk en kan de bewerking van de grondstoffen afgestemd worden op de diersoort. Zeker bij dure en schaarse biologische grondstoffen is dit essentieel. De unieke bewerking komt zowel de technische resultaten als de kostprijs ten goede. Om de voederwaarde te borgen worden alle biologische voeders geproduceerd onder het keurmerk VoederWaarde.nl. 

Voor meer informatie: 
AgruniekRijnvallei
info@argroep.nl
www.agruniekrijnvallei.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.