Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bonvita staat als productiebedrijf op BIOFACH - Organic Chocolate Factory

"Verrassende smaakcombinaties en nieuwe chocoladerecepturen te zien en te proeven"

Op de BIOFACH 2023 staat Bonvita voor het eerst als productiebedrijf en niet alleen als merk. "Het productiebedrijf van Bonvita maakt vegan chocolade in verschillende unieke soorten, van vegan wit tot extra puur en van rijstmelkchocolade tot donkere chocolade gezoet met dadelpoeder. De chocolatiers zijn gespecialiseerd in het maken van vele vormen en gewichten. Flexibiliteit, snel omschakelen en relatief kleine producties, daar zijn ze op ingericht", vertelt Erik van Luyn. Deze week wordt de productie van de Paaseitjes en de Paastabletten afgerond en is er weer tijd voor dragees (noten, fruit en ander lekkers gehuld in een chocoladelaagje), met hazelnootpraline gevulde repen en grote tabletten.

Seizoenproducten spelen een grote rol in de Bonvita-productie, "Bij een feest hoort blijkbaar een bijpassend chocoladeproduct, want in de periode voor Pasen worden er veel eitjes verkocht, net zoals er veel letters en chocokruidnootjes voor Sinterklaas en kransjes voor Kerst worden gegeten. Dit alles gaat niet ten koste van de reguliere omzet van candybars, tabletten en chocorijstwafels. Alle seizoenomzet is extra."

In hal 5, waar de meeste Nederlanders staan, heeft Bonvita dit keer een nieuwe stand met de treffende naam Organic Chocolate Factory. Daar kunnen bezoekers verrassende combinaties zien en proeven. Denk aan dropjes of kokosblokjes in chocolade maar ook popcorn of cornflakes met een laagje wit of bruin. Ook zijn daar de vegan smeltchocolades die veel door bakkers en kleine chocolatiers worden gebruikt. Nieuw zijn chocoladetabletten van 400 gram in vele recepturen, vooral dit formaat is makkelijk te smelten en daarmee geschikt voor productielocaties.

Organic Chocolate Factory (Bonvita) staat op de BIOFACH in stand 5-227. 

Voor meer informatie:
Erik van Luyn
Bonvita
Newtonstraat 7
4004 KD Tiel
0344 639300
06 21833332
[email protected] 
www.bonvita.com 
www.organicchocolatefactory.nl (de site komt in de loop van deze week online)

Publicatiedatum: