Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vraag naar biologische paddenstoelsupplementen blijft toenemen

In de Traditionele Chinese Geneeskunde worden de gezondheids-voordelen van paddenstoelen zoals reishi, cordyceps en Lion's mane al eeuwenlang toegepast. Ook in Nederland is er in de laatste jaren een groeiende belangstelling voor paddenstoelsupplementen. Bij het Nederlandse merk Pure Mushrooms kunnen ze dit beamen. "Paddenstoelsupplementen winnen aanzienlijk terrein in de gezondheidsbranche. We zien online en offline de vraag sterk toenemen. Ook steeds meer therapeuten verwerken deze supplementen in hun behandeling", aldus Marieke Neervoort, marketeer bij Pure Mushrooms. "Echter neemt door de toenemende vraag ook de roep om kwalitatieve paddenstoel supplementen toe. Wij hebben tijdens het ontwikkelen van onze supplementen extra gelet op belangrijke certificaten met betrekking tot kwaliteit, vegan en natuurlijk biologisch. Pure Mushrooms voldoet aan al deze kwaliteitseisen."

Certificeringen en kwaliteit
Alle supplementen van Pure Mushrooms worden op gecertificeerde Duitse en Oostenrijkse productielocaties geproduceerd. Maar naast deze Duitse kwaliteitsstandaard voldoet Pure Mushrooms aan tal van certificeringen om de kwaliteit van hun supplementen verder te onderbouwen:

 • Biologisch gecertificeerd (Skal)
 • IFS Food (International Featured Standard – Food)
 • Vegan gecertificeerd (Vegan Society) 
 • GMP-certificering (Good Manufacturing Practice) 
 • ISO 22000

Marieke: "Pure Mushrooms stelt transparantie en zuiverheid voorop bij het produceren van hun supplementen. Daarom laten zij elke productbatch door een extern laboratorium controleren en delen zij de resultaten hiervan op hun website, zodat klanten volledig inzicht hebben in wat er in de supplementen zit."


 
Uitsluitend biologische paddenstoelen 
Voor Pure Mushrooms is het niet meer dan vanzelfsprekend om uitsluitend voor biologische paddenstoelen te kiezen. Marieke legt uit: "Paddenstoelen zijn natuurlijke schoonmakers en kunnen gifstoffen uit de bodem opnemen. Daarom is het belangrijk dat de bodem waar de paddenstoel op groeit vrij is van gifstoffen. Pure Mushrooms is als één van de weinige paddenstoelsupplementen volledig biologisch gecertificeerd. Daarnaast zijn de supplementen ook gecertificeerd door The Vegan Society, waardoor ze geschikt zijn voor veganisten."

Supplementen bevatten enkel het vruchtlichaam van de paddenstoel
De voedingssupplementen van Pure Mushrooms zijn gebaseerd op de eeuwenoude kennis van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Puur, biologisch, vegan en rechtstreeks uit de oorspronkelijke bron. Pure Mushrooms verwerkt de paddenstoelen tot extracten. "Een extract is vele malen geconcentreerder dan poeder. Ze bevatten een hogere concentratie aan bioactieve stoffen. Bij het extractieproces maken wij enkel gebruik van het vruchtlichaam van de paddenstoel, het mycelium wordt niet meegenomen. Dit is om te voorkomen dat gronddeeltjes uit de voedingsbodem in het extract terechtkomen. Wel wordt deze voedingsbodem hergebruikt bij het aansteken van onze drogingsovens. Zo gaat er niets verloren", aldus Marieke.

Paddenstoelen gecombineerd met acerola 
Naast de biologische kwaliteit heeft Pure Mushrooms nog een ander bijzonder voordeel. Alle supplementen bevatten 20 milligram acerola. Acerola is een tropische vrucht die boordevol vitamine C zit. Het is een krachtige superfood en antioxidant. Vitamine C is van onschatbare waarde voor het functioneren van het lichaam.

In de spotlight: Lion's mane
Eén van de meest populaire paddenstoelen betreft Lion's mane. In Azië wordt Lion's mane vaak geconsumeerd als delicatesse. Lion's mane bevat ook verschillende bioactieve stoffen waaronder polysacchariden, bèta-glucanen, hericeriden, vitamines en mineralen. Studies tonen aan dat Lion's mane kan bijdragen aan de verbetering van de cognitieve functie*, het geheugen* en de concentratie*. Dit komt doordat de paddenstoel NGF (nerve growth factor) stimuleert*, een eiwit dat helpt bij de groei en onderhoud van hersencellen. 

Het assortiment van Pure Mushrooms
Het assortiment bestaat uit zes verschillende supplementen: Reishi, Cordyceps, Lion's Mane, Chaga, Fit mix en Chill mix. Alle producten voldoen aan de volgende kenmerken:

 • Voedingssupplementen op basis van adaptogene paddenstoelen
 • Hoogwaardige extracten; enkel van het vruchtlichaam
 • Met een polysaccharidegehalte van minimaal 30%
 • Op basis van heet-water-extractie, voor een hogere bio-beschikbaarheid
 • Vrij van mycelium, graan en vulmiddelen
 • Met 20 milligram acerola per capsule, bron van vitamine C
 • Biologisch en vegan gecertificeerd
 • Gluten-, soja- en zuivelvrij
 • Inhoud: 60 plantaardige capsules (Lion’s Mane ook verkrijgbaar in verpakking van 120 capsules)
 • Analyses per productbatch beschikbaar 

Pure Mushrooms is verkrijgbaar bij diverse gezondheidswinkels, zowel online als offline. 

*Evaluatie gezondheidsclaim is lopende. 

Voor meer informatie:
Pure Mushrooms
De Trompet 1715
1967 DB Heemskerk
085 8770208
[email protected] 
www.smartenzo.com 

Publicatiedatum: