Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologisch tot op het bot: bouillons met een duurzaam verhaal

Bij Belfond in Brakel maken ze artisanale fond en bouillons op basis van biologische beenderen, kruiden… Zo gaat er niets verloren van de koeien van veehouder Johan Christiaens uit West-Vlaanderen. De fonds kun je gebruiken als basis voor sauzen of een goedgevulde soep. Ook maken zij 'bone broths', zogenaamde bouillons die je onmiddellijk kan drinken. Zaakvoerder Frederiek Ballière: "Het fenomeen van 'Bone Broth' is in de Angelsaksische landen de laatste jaren zeer populair geworden en dus proberen wij het nu ook hier te introduceren. Het bevat massa’s proteïnen, heel veel collageen en nauwelijks vet. Heel gezond dus, en inzetbaar in tal van diëten of gezondheidskuren."

Foto's: Sophie Nuytten voor BioForum

Klik hier voor het volledige artikel. 

Bron: Bio mijn natuur  

Publicatiedatum: