Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Verpakking past zich aan het te verpakken fruit en de grootte aan"

Peter Schiffmann houdt zich al vele jaren bezig met duurzame sorteer- en verpakkingstechnologie voor groenten en fruit. Als leverancier van deze sector heeft hij vanaf het allereerste begin actief de marktintroductie van talrijke afsluitbare en herbruikbare oplossingen vormgegeven en begeleid. "De nieuwste highlight op het gebied van verpakkingstechnologie is het beproefde en betrouwbare Knoter-Anlage knoopsysteem dat de firma Baumeister in nauwe samenwerking met ARC uit Frankrijk ontwikkeld heeft", zegt Peter.

Met behulp van de geavanceerde systeemtechnologie kunnen kartonnen schaaltjes van elk formaat flexibel en efficiënt met duurzaam garen worden gesloten. "Er kunnen bijvoorbeeld verpakkingen van vier tot acht appelen in een schaal verpakt worden, onafhankelijk van de grootte van het fruit en de schaaltjes, aangezien de verpakkingstechnologie zich aanpast aan de schaal van het te verpakken fruit. Afhankelijk van de fruitaanvoer en -grootte zijn er tot 52 cycli per minuut mogelijk", schetst Peter het potentieel van het systeem. Daarnaast kan het systeem in elke bestaande lijn geïntegreerd en gekoppeld worden, en kan het geleverd worden met een trayvulsysteem en -dispenser.

Gebruiksvriendelijk en efficiënt
Het te verpakken fruit kan volgens Peter zowel aan de onderkant als aan de bovenkant geëtiketteerd worden. "Wat de verpakking natuurlijk ook onderscheidt, is dat het betreffende fruit goed herkenbaar is in een transparante vleugelschaaltje, waardoor de klant in de supermarkt ook daadwerkelijk ziet wat hij koopt. Vanuit het oogpunt van de verpakker gaat het om een onderhoudsarm ontwerp met een hoge efficiëntie. Het is dan ook belangrijk dat de technologie relatief ongecompliceerd en gebruiksvriendelijk is."


De machine is gemaakt van voedselveilig roestvrij staal (VA/Niro) en kan daarom ook worden gecertificeerd.  

Het energie-efficiënte systeem kan direct gebruikt worden, zonder enige opstarttijd, vervolgt Peter. "Het is niet nodig om over te stappen op andere verpakkingsformaten. Bij de toepassing zijn er ook geen omsteltijden naar nieuwe verpakkingsmaten, wat ook weer een positief effect heeft op de efficiëntie in de productie. Productherkenning zorgt ervoor dat het systeem continu draait, ook zonder product. Wat ook een voordeel is, is dat het systeem ongevoelig is voor de omgevingstemperatuur in de productie."

Bezoek het bedrijf op de Fruit Logistica bij de Sorma stand: hal 2.1 / C-10

Foto's: A + P Service 

Voor meer informatie:
Peter Schiffmann e. K.
A + P Service
Ostfeld 20
D-21635 Jork, Duitsland
Tel: +49 (0)4162 25 439 14
[email protected] 
www.ap-service.de 

Publicatiedatum: