Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ekoplaza-klanten doneren 11.981 euro statiegeld aan Plastic Soup Foundation

Al jaren is in Ekoplaza-winkels bij de flessen-inleverautomaat een knop te vinden waarmee de klant statiegeld kan doneren aan de Plastic Soup Foundation. In 2022 hebben klanten van Ekoplaza maar liefst €11.981,- gedoneerd aan het goede doel. Dankzij deze donaties kan Plastic Soup Foundation blijven werken aan hun missie om de plastickraan dicht te draaien.

Een schone aarde betekent voor Ekoplaza ook minder plastic. In supermarkten is plasticgebruik een belangrijk onderdeel van voedselveiligheid en gemak, maar plastic is de oorzaak van veel milieuproblemen. Bij Ekoplaza denken ze dat het anders kan. De weg naar plasticvrij is onderdeel van de missie en daarom is Ekoplaza al jaren trotse partner van de Plastic Soup Foundation. Want alleen samen krijgen we het plasticprobleem de wereld uit.

Een langdurige samenwerking
Op 5 juni 2015 tekenden Plastic Soup Foundation en Ekoplaza een samenwerkingsovereenkomst om elkaars missies aan te vullen en te versterken. Sinds de oprichting van de Plastic Soup Foundation in 2011 strijden zij tegen de plasticsoep. Het is hun missie om mensen bewust te maken van het mondiale probleem, maar vooral om maatregelen te treffen en te voorkomen dat plastic in milieu, water en uiteindelijk in de oceaan terecht komt.

Bron: Ekoplaza

Publicatiedatum: