Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Van kruidenwinkel naar wereldwijde distributie: 50 jaar Urtekram

In het Deense plattelandsdorpje Mariager is biologische lichaamsverzorging al decennia heel vanzelfsprekend: daar wordt namelijk sinds de jaren zeventig de plantaardige producten van Urtekram Nordic Beauty gemaakt. Het merk groeide uit van een kleine eenmanszaak in Kopenhagen die langs de deuren trok met zelfgemaakte, biologische producten tot een grote fabrikant van natuurlijke beauty- en foodproducten in het idyllische Mariager, gelegen in de natuur van Jutland. 50 jaar later staat het merk nog altijd voor dezelfde normen en waarden: eerlijke, pure producten voor iedereen en met respect voor mens, dier en planeet.

Van kruidenwinkel naar wereldwijde distributie
In de jaren zeventig, een tijd waarin men langzaam steeds milieubewuster werd, startten oprichters Lisbeth Damsgaard en Ronnie McGrail het merk Urtekram (‘kruidenknuffel’ in het Deens). Zij trokken van deur tot deur met een bakfiets vol biologische producten die zij zelf maakten. De twee deelden de visie dat voeding en verzorging duurzamer moest en meer vanuit de kracht van de natuur, en met succes. In het hart van Kopenhagen openden zij kort daarna hun eerste winkel, een klein kruidenwinkeltje waar ze uitsluitend biologische en natuurlijke producten verkochten.

Ondanks de toenemende interesse in biologische producten, waren er slechts een aantal winkeliers die zich eraan durfden te wagen. Urtekram’s producten bleken een succes en het merk won langzaam maar zeker ook bekendheid buiten de milieubewuste groep klanten. Om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar hun producten, verhuisde het merk naar een eigen faciliteit in de wijde natuur van Mariager. Tegenwoordig verkoopt Urtekram Nordic Beauty haar producten aan consumenten en in winkels over de hele wereld.

Met respect voor mens, dier en planeet
Het merk is nooit afgeweken van hun natuurlijke en biologische producten: tot op de dag van vandaag zijn alle Urtekram Nordic Beauty producten plantaardig, dierproefvrij en biologisch. Urtekram gelooft in de kracht van de natuur en teruggeven aan de natuur. Het merk neemt haar verantwoordelijkheid door niet alleen uitsluitend natuurlijke producten te ontwikkelen, maar ook door het gehele bedrijf zo milieuvriendelijk te maken. Zo bespaart het hoofdkantoor en de fabriek enorm op energie en maken zij gebruik van plantaardige verpakkingen van suikerrietafval, dat juist CO2 absorbeert in plaats van uitstoot.

De producten dragen allemaal de Ecocert COSMOS en Vegan Society certificeringen. In het gehele proces komt geen enkel dierlijk product te pas en alle ingrediënten worden uit plantaardige bronnen gewonnen. Zelfs het hyaluronzuur, dat vaak wordt gewonnen uit de kam van de haan, wordt gemaakt van natuurlijk gefermenteerde bacteriën. Ook maakt het bedrijf gebruik van hun eigen vorm van certificering: om geaccepteerd te worden als leverancier van Urtekram, moet deze partij een gedragscode tekenen die is gebaseerd op de richtlijnen vanuit de Verenigde Naties en regels bevat met betrekking tot onder andere mensenrechten, anticorruptie en milieubelasting.

Voor meer informatie:
Urtekram
[email protected]
www.urtekrambeauty.com 

Publicatiedatum: